Február végére várom a kislányom. Milyen ruhát, mekkora méretben, s mennyit vegyek neki? Mellyek azok amik praktikusak?
56-os ruhákat vehetsz neki nyugodtan, meg egy pár 62-est is. Nem kell sok semmiből vagy 10 hosszúujjú bady, 2-3 lábas naci, 3-4 hosszuújjú rugi. Hálózsákból olyat vegyél ami cibzáros, hogy könnyen tisztába tudd tenni este. Az is jó az 56-os az sokáig jó rá én már utánna 68-ast vettem és az is jó sokáig elég lesz. Bundazsákból meg úgyis nagy méretek vannak sajnos. Bár a C@A- ba lehet venni kis méretűt. Azt érdemes megnézni. Én 56-os vennék belőle mert olyan cuki mikor pont jó rá és nem lóg rajta, mint tehénen a gatya:)
Jó vásárlást és könnyű szülést!!
Én ellent mondok mindenkinek, mert nekem bár nem volt kicsi a babám, 3330 gr-al és 51 cm-el született, de az 50-es ruha nagy volt rá. Az 56-ost még 3-4 hósan is hordtuk.
Vegyél 3-4 50est badyt és hosszú lábas hosszú kezes rugit, (én csak ezeket használtam eleinte)hálózsák praktikus, bár az ilyen picinek elég a takaró is.
Egy overál kell mindenképp, abból vehetsz 56-ost. És legyen 2-3 pléded is.
Pulcsit tudnék még javasolni 2 dbot, vagy nekem sikerült vennem plüss vastag rugit, ami egy vékonyabb overálnak felel meg. Ha hideg lesz, én is ezt adom rá, plusz a bundás overált, és nem kell majd aláöltöztetni 2 pulcsiba.-)
Kell kissapka mindenképp, valami vastagabb féle. De újszülöttből csak egy, azt hamar ki fogja nőni.
Aztán ahogy nől, úgyis meglátod, mit kell venni, mit hordasz szivesebben.
szió!
en is februar vegen fogok szulni! (kisfiút :))
ugy kezdtem, hogy
- 6 body (3 rovid, 3 hosszuujju, 1-1 56os, a tobbi 62es)
- 6 rugi (ugyanezzel a feloszlasban)
- 62es termo overall
- 8 par kiszokni (azert vettem nyolcat, mert a kiskezére is akarok majd adni, hogy ne karmolja ossze magat)
- 2 halozsak (egy vastagabb, egy vekonyabb)
- 2 takaró (egy vastagabb, egy vekonyabb)
- 3 kissapka (2 vekonyabb, 1 vastagabb, mert az elejen azt olvastam mindig kell legyen rajta)
- 2 kiskabát (1 vastag, 1 vekony)
- 2 polo
- 1 kertesznadrag-overall-body szeruseg, tescoban vettem
persze tuti kihagytam dolgokat, de az alap szisztéma szerintem lathato
amire figyeltem:
- ne legyen a rugi, body hatulgombolos mert kezdo kismama vagyok, hanem lehetoleg a vallon, illetve elol
- ha bujtatós, akkor az a lehajtós tipus, ne csónaknyaku
- szinben olyanokat, hogy tudjak "szetteket" egyutt mosni
de mondom, első babam varom, szóval nem biztos, hogy jól csinaltam.
hova vagy kiirva? ha gondolod, irj privit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!