Mennyit beszélsz egy nap a gyerekeddel aki még csak keveset beszél?
Én sem szeretek csak azért beszélni,hogy "mondjak valamit", felnőttekre rá is szóltam már,hogy a lényeget,légyszi...
De a gyereknek folyamatosan beszélek az utcán is,hogy mit látunk,ki jön ott.
Hátránya,hogy egyszer egyedül vásároltam és az üres bevásárlókocsinak mondtam,hogy veszünk kiflit is...
#13, szerintem nincs koze hozza annak, hogy mikor tanul meg beszelni, en nagyon nem vagyok mondokazos, beszelos tipus, feltettem itt aggodva egy kerdest anno, hogy keshet-e emiatt a beszedfejlodes, illetve beszeltem szakemberrel is, es nincs koze hozza, sok olyan anyuka irt, akik rengeteget beszeltek s gyerekhez, megis kesett a beszedfejlodes. Az en fiam 2 evesen szavakat mondott, 2,5 evesen osszetett mondatokban beszelt.
Én is rengeteget beszéltem hozzá, bár nem az első 3 hónapban, hanem, mikor már nyúlkált és forgolódott. Aztán viszont rengeteget, főleg, mikor mászni kezdett.. Ott már nem is lehet nem beszélni egyfolytában, hiszen mindent meg akar mutatni és tanítani neki az ember. 2 évesen még nem beszélt, teljesen ki voltam akadva, ott már tudatosan mondtam a dolgokat egész nap.
Az enyém 3 évesen kezdett beszélni, és még 4 évesen is van pár nehézsége a mondatszerkezetekkel, de rajzolni alig rajzoltam vele, mégis nagyon fejletten rajzol.
Szerintem nem attól függ, ki mikor kezd beszélni, hogy mennyit beszéltek hozzá.
Sokszor szerintem hülyének néznek/néztek, mert állandóan jár/járt a szám. Már akkor is mikor még épp megszületett. Toltam a babakocsit és simán magyaráztam neki, sőt még kérdeztem is.
Lassan másfél éves, már nem néznek bolondnak, mert egész jól eltársalgunk most már. Jó nem politikáról, meg globális felmelegedésről, de pipikékről, kutyusokról, cicákról. Arról hogy ma borsó lesz ebédre husival, holnap meg leves répával pl.
Vagy minden gond nélkül eléneklem a kért dalocskát a teszkó közepén is neki. Pl orvosnál várakozva nem is nagyon lehet mással lekötni, ha nem akarok utána futni egyfolytában, csak könyv, mondókák, éneklés.
Első vagyok!
Jaj, de sokan ugrottatok a pörkölt témára. :)
Vendéglátóipariba jártam (volt egy év szakács, egy év cukrász gyakorlatom, ott így tanultuk.) Illetve nekem anyukám is így szokta főzni.
Olaj->hagyma üvegesre-> pirospaprika-> rá egy kevés víz (egy-két dl körül) majd bele a hús, aztán folyamatosan pótoljuk a vizet, ha kell.
Anyósom is megkérdezte, hogy csinálom, mert nagyon finom, pedig ő aztán nagy kritikus.
De ahogy egy másik válaszoló is írta, ahány ház, annyi szokás :)
Köszi a válaszokat :)
Mi sem vagyunk az állandóan beszélgető típusok. Ha egyedül vagyok velük akkor nem folyamatosan de szoktam beszélni hozzájuk, utcán rendszerint. A kérdést rosszul tettem fel, mert még csak pár szót mond a nagyobb aki jövő hónapban lesz 2 éves :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!