Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nem sír utánam az jó vagy...

Ha nem sír utánam az jó vagy rossz? Azért van mert jól csináltam, vagy pont hogy nem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Leírom amit fontosnak gondolok a kérdés eldöntéséhez

- 6 hónapos kislány

- hetente 1x el kell mennem reggeltől estig, olyankor vagy az apukája vagy a nagyi vigyáz rá és mintha észre se venné, hogy nem vagyok ott

- ez 1 hónapja megy, előtte heti 1x 5órát voltam kénytelen másra bízni

- 3 hónapos korig igény szerint szoptattam éjjel-nappal, aztán elment a tejem de most is igény szerint eszik, vegyesen

- soha nem hagytam sírni, de a születése után 3-4 héttel pánikrohamaim voltak amikor a hasfájás miatt sokat és görcsösen sírt, ezért sokszor a férjem vagy a nagymama nyugtatta és tartotta a karjaiban helyettem

- nagyon sok felé megyünk, sok emberrel találkozott picike korától

- alapvetően egyáltalán nem ijedős gyerek, mindenkire vigyorog, szerintem még soha nem hallottam azért sírni mert valami megijesztette

- kiegyensúlyozott jellem, eljátszik magában 20-30 perceket akár

- éjszaka nem sír ha éhes, csak nyekereg és kiabál

- külön szobában alszik, ezt is ő alakította így mert egyszerűen képtelen volt aludni amíg ragaszkodtam ahhoz, hogy mellettunk legyen

Szóval egyrészt örülök, hogy milyen kis talpraesettnek ígérkezik a lányom, de ugyanakkor meg annyi kétely van bennem... hogy azért nem sír utánam, mert nem kötődik, vagy azért mert jól kötődik és nincs benne szeparációs félelem?

2019. márc. 9. 18:10
 1/6 A kérdező kommentje:
(Mielőtt valaki belém kötne, amikor igeny szerint szoptattam és mégis el kellett mennem 1-2 hetente 5 órára mellőle, akkor lefejt tejet kapott. Ez egyébként 3 hetes korától volt.)
2019. márc. 9. 18:12
 2/6 anonim ***** válasza:
93%
A szeparációs szorongás egy kicsit később, a 8-11. hónap között szokott jelentkezni. Az pedig egyáltalán nem baj, ha nem sír, azt jelenti, hogy minden igénye jól ki van elégítve.
2019. márc. 9. 18:12
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor az nem jelent rosszat, hogy nem keres engem ha mondjuk a nagymamájával (anyukám) van egy teljes napot? Ez most olyan gyerekes és hülye kérdés, de.... ugye szeret engem a gyerekem? Ugye nem rontottam el a bizalmát? Ugye azért ilyen, mert boldog és nem azért, mert nem bízik bennem?
2019. márc. 9. 18:15
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"milyen kis talpraesettnek ígérkezik a lányom,"

Még azt se tudja, hogy ő önálló, az elsődleges gondozójátólt (te) különálló egyén...

Nagyon előre szaladsz.

2019. márc. 9. 19:05
 5/6 anonim ***** válasza:
95%
Nyugi,fog ő még ordítani utánad :) ne aggódj,nem csináltál semmit rosszul.
2019. márc. 9. 19:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Kisfiam 1 éves.

1 hónapja ordít ha kimegyek a szobából. (ha anyas napja van) néha apja után sír..

De pl mamája vigyáz rá heti 1x egy délelőttöt, és olyankor le se tojja, hogy elmegyek, imádja a mamát.. Plusz havi 1x megyek kozmetikushoz, akkor párom marad vele itthon. Az sem hatja meg.

:) ettől még imád. Tudom.. Szv nyugi..

2019. márc. 10. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!