Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babavízet adjunk vagy forralt...

Babavízet adjunk vagy forralt vízet visszahűtve?

Figyelt kérdés
Eddig csak anyatejes volt a babám, most kezdtünk hozzátáplálni, a védőnő mondta hogy adjunk neki utána vízet. Meg jön a jóidő is, igény szerint szoptatom, az ő igénye kb 3-4 óránként, tehát a melegben meg is szomjazik majd és nem szeretnék fél óránként ciciztetni egy fél éves babát. Sose kapott semmi vízet, ezért most érdekelne ki melyiket tartja jobbnak? A babavíz mennyi ideig elég, mennyibe kerül? Én amúgy csak szénsavmentes ásványvizet iszok, tehát az mindig van itthon pár zsugorral, abból nem kaphat??
2019. márc. 5. 10:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nagyon jó ízű és minőségű a víz, így fel forralt és visszahutot vizet kapott a fiunk, eleinte csak pár kortyot fogadott el. Babavizet csak utazáskor vittünk, úgy kényelmesebb volt.

Van olyan ásványvíz, ami adható babának is, de nem mindegyik, az ásványi anyag tartalomtol függ.

2019. márc. 5. 10:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Babavizet a felbontástol számítva bizonyos időn belül (1-2 nap nem emlékszem) el kell használni, nálunk annyi idő alatt nem fogyott el
2019. márc. 5. 10:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb ásványvízben túl sok az ásványi anyag egy babának, emiatt van kitalálva a babaviz, de a szentkirályi sima szénsavmentes flakonján rajta van, hogy forralás nélkül adható babáknak, így mi ezt vesszük már 1 éve, nem is értem, hogy miért van külön szentkirályi babaviz jóval drágábban, kibontás után hűtve kell tárolni a vizet.
2019. márc. 5. 10:58
 4/6 anonim ***** válasza:
84%

Szentkirályi sima ásványvizét adjuk, rá van írva, hogy forralás nélkül adható babaknak. Másfél liter 100-130 ft. Egy napon belül kell felhasználni. Nálunk ez nem gond mert 3 baba van. De első gyereknel is ezt használtuk. Ha nem fogyott el egy nap alatt, megittuk mi.

Én azért nem forraltam, forralok, mert így egyszerűbb.

2019. márc. 5. 11:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Eleinte Jana,de az drága nagyon, (120 ft/1l,penny)szentkirályi gazdaságosabb.
2019. márc. 5. 19:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi is Szentkirályi vizet adunk, kevesen tudják, hogy az 1,5 literes sima jó az egész piciknek is, de ne legyen nyitva max 2 napig az övé.
2019. márc. 6. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!