Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más hogy kezelte?

Más hogy kezelte?

Figyelt kérdés

1 hónapos babám van, es néha szinte ordít, de ez esténként jön rá. Van mikor jobban viselem, de szinte van, mikor sírok, annyira panaszkodik. Mikorra tűnik el ez a hasfájás?

Illetve csináltam egy rosszat, es betettem magunk közé éjszaka, ahol aludt, mint a tej nyugodtan...

Alapból kiságy párti vagyok. Nem mindig alszik velünk, ez a 3. Alkalom, és főleg, mert nyűgös volt este. Később ebből lehet alvás problémája? Szeretném jól csinálni, hogy neki is jó legyen, de azért később mi se igyuk meg a levét...

Segítsetek, mert tartok attól, hogy később mi lesz... Hogy jól csinálom e, hogy kézben altatom, aztán kiságyba teszem.

Illetve egy másik, hogy napközben órákat fent van, néha bealszik 10 percekre, lerakjuk es megébred, de ha fenn van kicsit van el utana szól, hogy neki nem jó valami... Ez is később, nálatok hogy volt? Alapból nem mondanám, hogy sírós.

Tehát a két konkrét kérdés: ha néha nálunk alszik, később ebből mi lehet, hogy lehet kiságyba tenni anélkül, hogy felkelne?

Másik: hogy ne kényeztessem el, hogy majd ne sírjon, ha éppen teregetek, főzök, rendet rakok, takarítok.

Elnézést, ha hosszú lett. Első pici babám, nagyon egyedül érzem magam, azt se tudom mit csinálok es ez kétségbeejt :(

2019. márc. 5. 10:50
 1/5 anonim ***** válasza:
87%

elkényeztetni nem lehet egy babát-lévén ösztönlény. Ha olyan lenne, akkor letehetnéd a sarokba és néha rá kéne nézni egyébként él e még. Van olyan gyerek, aki mellett soha nem fogsz tudni csinálni semmit sem, mert többemberes gyerek. De a legtöbb gyerek valahol középen van.

Egyébként tapasztalat, minél többet foglalkozol a gyerekkel, annál inkább feltalálja magát mikor kell, és érdekes módon, ha köztetek alszik, hordozod, kézben altatod stb. annál magabiztosabb és életrevalóbb lesz.

2019. márc. 5. 10:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Reszben en is ugy voltam az elso gyerekunk elott, mint te. Aztan megszuletett, es jott a szenvedes. 6 hetig probaltam az altalam gondoltakat es a csalad es vedono altal javasoltakat a gyerekre eroltetni. Az eredmeny egy siros, boldogtalan gyerek, es kikeszult szulok. Segitseget kertem az egyik facebookcsoportban szoptatas kapcsan, az hozta is magaval a tobbit. Igy lett a gyerekembol kisagyban es babakocsiban siro, idore etetettbol igeby szerint napi nagyon sokszor (de rovidebb ideig) szoptatott, egyuttalvos, nappali alvasokkor hordozokendoben hordozott gyerek. Emellett tejtermekre, tojasra is dietazni kezdtem. Ezek utan megszunt a siras, nappal aludt rajtam a kendoben orakat, mint a tej. A nagyon gyakori szopi kezdetetol nem kellett tobbet bufiztetni sem, mert nem nyelt hirtelen sok levegot, es nem terhelte le a gyomrat, es a hordozasnak koszonhetoen a maradek hasfajas is elmult a fuggoleges pozicio miatt.

3 honapos koraig szinte egesz nap, 6 honapos koratol pedig az alvasok idejere hordoztam napkozben. Idorol idore raprobaltam a kisagyra, mindig nagyon rossz eredmennyel, hiaba tartottunk ki 1-1 alkalommal hosszabb ideig.

A rengeteg testkozel eredmenye pedig nem az lett, hogy “elkenyeztettem” (arulja mar el nekem valaki, hogy hogy lehet elkenyeztetni egy kisbabat, aki a szulei nelkul, ha letennek, otthagynak nem elne tul?), szoval annyira “elkenyeztettem”, hogy a mozgasfejlodesben az atlagnal elorebb tartott (ez nem erdem, csak ezt pl. fel szoktak hozni, hogy jaj, ha tul sokat van kezben, vagy kendoben, akkor le fog maradni), alig varta, hogy egyedul csinalhasson mindent, 2 eves kora elott bolcsibe kellett adnom fel napra, amit imadott, egyetlen konnycsepp nelkul beszokott, azota az ovit is szereti.

A szeparacios szorongassal, ami kb. 6 honaposan indul semmit nem lehet csinalni, kb. 1,5 eves koraig a sarkadban lesz valoszinuleg.

A testkontaktus nemcsak a gyerekek, hanem a felnottek alapveto igenye. Te pl. miert nem kulon alszol, miert a ferjed mellett? Nem logikus, hogy egy pici gyerek jobban erzi magat a szulei kozelseget erezve? Hogy az ad neki biztonsagot?

Vannak gyerekek, akik ugy rosszabbul alszanak. Az enyemet akkor tettuk kulon agyba, mikor mar rosszabbul aludtunk egyutt mindannyian, mert forgott, rugdosott, nem fertunk el. Elotte hetekig keszitettuk fel ra, igy amikor megkapta, mar varta is, gond nelkul atszokott. Neha felkeredzkedik mellenk, van, hogy visszavisszuk, ha rosszabb ejszaka van, akkor engedjuk, es alszik mellettunk altalaban 4 orat egyben, szemben az elotte fel orankenti ebredesekkel.

En a kovetkezonel ugy fogom csinalni, ahogy a legtobbet es legjobban tudunk pihenni, a napirendet, szoptatast szinten. A ba a igenyeire jobban oda fogok figyelni.

2019. márc. 5. 12:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ja, es a haztartast siman csinaltam hordozas kozben, felvettem csatos hordozoban a hatamra, imadta, kozben foztem, takaritottam, teregettem.
2019. márc. 5. 12:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy egy hónapos babát ne akarj társadalmi normákra nevelni. Azt add meg neki, amire vágyik. Nevelni később kell, benne még csak ősi ösztönök dolgoznak. Te is hallgass nyugodtan az ösztöneidre, ne az okos könyvekre, meg a védőnőre. Iránymutatásnak jók, de többre nem.
2019. márc. 5. 12:20
 5/5 A kérdező kommentje:

Igeny szerint eszik nalam is, felveszem, ha sir, napkozben mikor orakat ebren van akkor is kezben van, bar azert szoktuk le is tenni es ott foglalkozni vele! Igem, irnak minden felet... Mondanak is mindenfelet.. Elkeserito. Teny, hogy a kezemben szepen alszik, es pl koztunk is, egyebkent elalvas utan, ha mar rendesen bealudt es nincs front vagy hasfajas a kisagyba is alszik szepen :)

koszonom a tapasztalatokat :)

2019. márc. 5. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!