Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan meséljek neki a bölcsiről?

Hogyan meséljek neki a bölcsiről?

Figyelt kérdés
Augusztus 24-én kezdjük a beszoktatást a másfél éves lányommal. Hogyan kezdjek neki ahhoz, hogy tudatosítsam vele. Van valami játékos módszer, vagy mesekönyv? Vagy csak egyszerűen mondjam el neki és ismételgessem? Azt mondták a beszoktatás előtt ne nagyon járjak be vele, csak akkor. Segítsetek! Ja és rossz anya vagyok mert erre a döntésre jutottam? Nektek hogyan viselte a kicsi?
2010. júl. 2. 13:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem vagy rossz anya,ha mennie kell mennie kell.De egy párszor még fogod magad rossz anyának érezni,főleg ha sírva kell ott hagynod.De ne felejtsd el,nem itt mutatkozik ki a jó és rossz anya.Igen mondogassad neki,ha tehetitek menjetek játszóházba,játszon más gyerekekkel.Mindent mondjál el,neki,meddig fog ott maradni,ki fog rá vigyázni és mikor mész érte.És mond neki te addig dolgozol.
2010. júl. 2. 14:00
 2/7 anonim ***** válasza:

még nem vagyok anya, csak saját magamra emlékszem.

gyűlöltem. borzalmas korszaka volt az életemnek. túl sok konkrét esetre nem emlékszem, de annyira biztosan, hogy majdnem minden reggel bőgve vitt oda anyám.

a gondozónők elég szemetek voltak, a társaim közt se nagyon volt olyan, akire mint jó kisbarát emlékszem.

szóval nálam nem vált be. :(

de! van egy barátom, neki a kislánya 2 éves, már 1éve bölcsis, és nagyon imádja. jó a szociális fejlettsége, vannak kis barátnői, szóval okos, ügyes, önálló lett a kiscsaj.

2010. júl. 2. 14:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én babáim októbertől fognak járni bölcsibe, akkor lesznek még csak másfél évesek. Sajnos muszáj. Most még nem érzem azt, hogy rossz anya lennék emiatt. (ellentmondásos a dolog, mert ugye azért kell menni dolgozni, hogy nekik mindenük meglegyen, közben meg pont a fél nap nincs meg nekik ami kell, az anyjuk... Nehéz dolog. nagyon) De ha majd látom őket sírva, biztos a szívem szakad majd meg. Ikreim vannak, sajnos csak gyest kapok utánuk, ami nagyon kevés. Viszont pont azért mert ikrek, talán jobban ellesznek majd a gyerekekkel. Talán. Már most elkezdtem nekik mondogatni, hogy majd bölcsibe fognak járni, milyen lehet (mert még ugye én sem tudom), gyerekkel fognak játszani, mi lesz a jelük. Pedig még olyan mintha nem is értenének semmit, de azért csak csak ér valamit, hogy mondogatom.

2010. júl. 2. 14:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Van a pampersnek egy dvdje, ahol Cuki nevű kukac beszél egy részben a bölcsödéről. Esetleg kiegészítésnek megmutathatnád neki.
2010. júl. 2. 14:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, itt beszélgetnek erről a dvdről: [link]
2010. júl. 2. 14:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. A dvd-t megnézzük mindenképpen. Nagyon megvisel ez az egész. Nem így terveztük, de a válság miatt sajnos apa is 50 ezerrel kevesebbet hoz haza. Muszáj, és nem akarom a nagyikat terhelni. De imádja a gyerekeket, remélem simán fog menni.
2010. júl. 2. 14:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Az en kisfiam 1 evesen megy bolcsibe (most 5 honapos), nekem is megszakad mar most a szivem de nem jokedvembol adom en sem be. :( En kulfoldon elek es taltam itt egy mesekonyvet az a cime, hogy: "elso napom a bolcsodebe". Szines kepek vannak benne, hogy milyen jo, mennyi jatek van, gyerekek stb... Nem tudom, hogy 1 evesen mennyit fog majd belolle erteni a picurom de mindenkeppen olvasgatni meg mutogatni fogom neki. Nekem csak napi 5 orat lesz ott a babam. Delelott 10-tol delutan 3-ig. Biztosan nem vagyunk rossz anyak, en azzal sokkal rosszabat tennek a gyerekemnek, ha nem mennek vissza, egyszeruen egyik naprol elnek a masikra sehova nem tudnam ot vinni, semmi penzt nem tudnek feretenni ami a jovojet illeti. En ebbol meritek erot!
2010. júl. 2. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!