Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Maszo gyereket visztek jatszot...

Maszo gyereket visztek jatszoterre? Homokba letenni pl? Az en fiam mindent bevesz a szajaba de azert nem szeretnem, hogyha enne a homokot

Figyelt kérdés
2019. febr. 27. 08:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én vittem a kislányomat. Homokozóhoz nem engedtem oda, nem volt gond belőle, eltereltem másik irányba. Élvezte a hintát, csúszdát, libikókát.
2019. febr. 27. 08:52
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

Mekkora? Mert aki még egy éves kor után is mászik, nála már ellenérzés ide vagy oda, muszáj valamit kitalálni, hogy ne csak babakocsiból lássa a világot. De egy 8 hónapost még ilyen időben nem raknék le.

És hát az sem mindegy, milyen a hely tisztasága pl. kutyakakik, csikkek, üvegdarabok tekintetében. De jó időben mondjuk hagynám felfedezni egy réten kirándulás közben kicsit vagy legalább a játszótéri kisházban hadd pakolásszon és persze felülhet a hintára... Szóval tereptől és kortól függött a gyerekeimnél e témában a bevállalósságom :)

2019. febr. 27. 08:54
 3/8 anonim ***** válasza:
61%
Lányommal paramami voltam ilyen téren, nem vittem. Saját kertbe viszont szívesen letettem volna, így csak párszor volt lent a nagyszülőknél. Egyébként hasznos az idegrendszeri fejlődéshez, ha kint is felfedezheti ilyen közelről is a világot, nem csak a babakocsiból.
2019. febr. 27. 08:56
 4/8 anonim ***** válasza:
10 hós korától járunk játszóra. Homokozott is, persze vigyázni kell, hogy ne egye meg. Nagyon sokat tanult a nagyobb gyerekektől.
2019. febr. 27. 13:08
 5/8 babyboom567 ***** válasza:
65%
Mindegy mikor viszed ki,meg fogja kóstolni.Én is paramami voltam,és én sem akartam,hogy egyen homokot,aztán 21 hónaposan bölcsis lett,beszoktatás alatt simán bekanalazta a homokot a szájba.Az én hajam meg az égnek állt.Mondták a gondozók, hogy semm baja nem lesz,minden gyerek megkóstolja.
2019. febr. 27. 13:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Egy ekkora gyerek mellett az a minimum, hogy anyuka is ott ül a homokozóban, és akkor máris nem eszi a homokot, mert van, aki megakadályozza ebben.

Amikor még csak mászott a fiam, inkább csak hintázni jártunk meg csúszdázni, de persze kisvödör meg lapát mindig volt nálunk, pár percet elvolt vele -de nem ezek voltak a sztár-játékok abban a korban.

2019. febr. 28. 08:44
 7/8 A kérdező kommentje:
Szia, hat oke hogy ott ulok vele de a kezet nem foghatom, hogy ne vegye a kezebe aztan egybol a szajaba, Az en fiam mindent a szajaba vesz egyebkent
2019. febr. 28. 09:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem muszáj, a te döntésed. Ha felfedezhet, az nagy élmény és fejlesztő, de neked kell eldönteni, mérlegelni, ez neki mennyire veszélyes. Mekkora a fiad? Az én egyik gyerekem 16 hós koráig mászott, ráadásul tél volt. Egyébként meg jó reflex kell hozzá, az biztos :) Tehát folyton skubizni kb. pislogás nélkül :), és ha enne valamit, rögtön megfogod a kezét, mondod, hogy nem, és ha harmadszorra sem sikerül rád hallgatnia, megfogod és arrébb viszed pl. hintázni vagy csúszdázni vagy csak ölben tesztek egy kört a nagyokat kielemezve... aztán újra lehet próbálkozni. Ha egy éves múlt és tiszta a játszótér, akkor be lehet vállalni már szerintem. Ahogy az otthoni zsírkrétázást, festést meg sólisztgyurmát is - az is így végződik. 10 perc kipakolás, védőruha, 1-2 perc játék folytonos rászólással, hogy ne a szájába tegye, aztán 15 perc takarítás, sőt fürdetés... Na a játszóterezéssel is a macera meg az idegbaj a jóval több ekkora babával.
2019. febr. 28. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!