K-vitamin kérdés?
Sziasztok.
Tegnap lett a babám 2 hetes. Anyatejes, de néha adok neki tápit éjszaka, mikor még éhes szoptatás után.
Kórházból csak tápszer receptet kaptunk, most olvastam utána a K-vitaminnak..
A gyermekorvoshoz csak kedden megyünk először, de most kétségbe estem kicsit, mert eddig senki nem világosított fel a vitaminokról, és nem is kapott, csak bent a kórházban az első adagot.
Már elnézést, de pont ez a problémám, oké hogy nekem kell utána járni mindennek, de mint első gyerekes anyuka, honnan kellene tudnom mindent, ha a védőnő, vagy a centrális gondozás nem világosít fel 9 hónap alatt ilyenekről? Pontosan ezért írtam ki a kérdést, mert hallottam,hogy ilyen olyan vitaminok, de gondoltam NAÍVAN, hogy ehez megkapjuk a segítséget is. Még mielőtt beleszek állítva a felelőtlenek klubjába.
A többieknek köszönöm.
Ne haragudj, de pont hogy felvilágosítottak, hisz ott áll a zárón!
Tanulsz belőle, legközelebb talán elolvasod. Ahogy a jövőben a gyógyszerek betegtájékoztatóját is és mindent, ami a gyerekeddel kapcsolatos. A te felelősséged a gyerek, nem az ellátó rendszeré.
Igen, ott áll a zárón.
A taj kártyáját születése utáni 9.napon kaptuk kézhez, a saját védőnőnk aztmondta nem fontos a K vitamin, illetve RECEPTET NEM KAPTAM mégegyszer leírom, akkor hogyan legyek okos????? Nem okítást kértem köszönöm szépen, mert nem hülyegyerek vagyok, hanem tanácstalan, és "segítséget" vártam.
Nemvagyok kíváncsi a negatív beszólogatásokra, mert az nem oldja meg a helyzetem.
Szia! Szerintem gondolkozz el a gyerekorvos-váltáson. Mondanám a védőnőt is, de azt ugye nem lehet. Szerintem alap, hogy első vagy második nap házhoz jön és adja a recepteket. Plusz nálunk a védőnő kijött az elsőt beadni, és ráírta a dobozra dátum szerint, hogy mikor kell a további adatokat beadni. Pedig 60+ -os védőnő, nagyon-nagyon sok gyerekkel a körzetében.
Hogy megnyugodj, szerintem is hívd fel az ügyeletet.
Laikusként egyébként azt gondolom, hogyha a kórházban kapott, akkor azért nagy baj nem lehet.
Abban az esetben, amit az egyik válaszoló említ, a baba egyáltalán nem kapott K vitamint,de a legnagyobb baj az volt, hogy a szülei nem hívtak hozzá mentőt akkor sem, amikor már sugárban hányt...sőt, amikor mások hívtak helyettük, akadályozták a baba ellátását. Nyilván te vinnéd orvoshoz, ha hány a vagy rosszul lenne.
Nálunk is úgy volt,h az első adagot a kórházban kapta,aztán 1 hetesen és 1 hónaposan,majd ezután havonta. 5 adagból áll úgy rémlik. Születéstől számítva azt hiszem ez 7 vagy 8 adag. 5 hósan kapta az utolsót úgy emlékszem.
Amúgy nálunk ugy volt,h fel kellett hívni a gyerekorvost,amikor kiengedtek a kórházból és még aznap estefelé ki is jött,felírt és elmondott mindent.
Amúgy sztem nem vagy elkésve,ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!