Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon lefáraszt ez az állandó...

Nagyon lefáraszt ez az állandó készenlét, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kislányom 10 hónapos, nagyon okos, aranyos sok örömet okoz család szeme fénye. Nagyon anyás és sokat kell vele foglalkozni egyedül keveset van el, de ez nem olyan nagy baj, ami igazán lefáraszt az hogy sose aludta még végig az éjszakát és minimum 4x kel de van hogy szinte óránként... hol a cumija kell neki, hol szopizni akar, vagy csak nézelődik,vagy pukizik, vagy a cumi kell neki... nem is értem, miért nem rakja be magának a cumit amikor ott van pont a feje mellett?

Mindegy hogy napközbe mennyit aludt, mit csináltunk akkor is ez van...

Amúgy velem alszik születés első napjától fogva ami amúgy csodálatos élmény csak nemtudom miért kel fel mindíg...ha vele vagyok, ha egyedül alszik épp akkor is felkel.

Más együtt alvós anyukák nálatok is ez van?

2010. júl. 1. 22:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én kisfiamat 5 hónapos korában átköltöztettem saját szobába, azaz mi költöztünk ki az övéből, olyan hangos jövés-menést rendezett éjszaka. Nekik is ugye 40 perces mély alvási ciklusaik vannak, utána jön a felületes szakasz, van, hogy meg is ébrednek. De ezek csak pótcselekvések, amiket irsz, hogy cumi stb. Persze, ha megszokta, az már azért kemény, de eredetileg nem feltétlenül kellene ilyenkor foglalkozni vele, csak ugye mivel közvetlenül hallod, jót akarsz neki. A cél az lenne, hogy vegye ő is ezt normálisnak, hogy az éjjel szakaszokból áll, és tanuljon meg egyedül elleni, majd visszaaludni. A gondoskodás ugye nem egyenlő azzal, hogy ugrálsz miatta éjjel is. Most hogy külön szobában vagyunk, rendesen végig alusszuk mindnyájan az éjszakákat. Kisfiam fent van már akár fél 6-kor is, de elrakosgat, kakil, stb. kb 7-negyed 8-ig. Van, hogy vissza is alszik még egyszer hajnalban. Kb 2x kellett valaha is berohannom hozzá sirás miatt, mindkettő csak álmában sirás volt, és kiderült, hogy hiba volt, mert pont én ébresztettem fel... Szóval csak egy javaslatom van: ne aludjatok együtt, és figyeld, mikor van komoly baja, és csak akkor menj be hozzá.
2010. júl. 1. 22:23
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, így volt. De ebben hibás voltam nagyon. Kb. 8 hónapos kora körül, mikor jöttek a fogai éjjel, és nagyon sírt, magam mellé tettem az ágyba. Itt követtem el a hibát, utána ugyanis már nem volt hajlandó a saját ágyában aludni, óránként kelt, sírt. Később felállt a kiságyban, és addig sírt, mig ki nem vettem. Magam mellé raktam, és aludt.

És szépen így ment egészen a múlt hónapig (most 19 hónapos), mikor is megelégeltem, hogy nem tudok aludni, és elkezdtük újra külön rakni az ágyába. Nem ment.. sehogy se ment.

Végül levettük az ágyrácsot, és átalakítottuk kisággyá.. ez oldotta meg. Persze nálatok ez még korai.. :)

De lehet, hogy meg kéne próbálni, hogy külön aludjon? (Hátha úgy jobban tudna, és nem kelne óránként?)

2010. júl. 1. 22:24
 3/12 A kérdező kommentje:
Próbálgattam a napközbeni alvásra berakni a kiságyba de nem ment :( Hiába ültem oda hogy megvárom mig elalszik csak sírt és nyujtogatta a kis kezeit hogy vegyem ki... aztán elringattam és megpróbáltam visszatenni amikor elaludt de mindig felkelt és sírt... próbáltam ezt 6x de aztán feladtam.... nemtudom mit tegyek... nem akarom ezt a szoros bizalmas kapcsolatot ami kettőnk között van megtörni ezért nemtudom hogy csináljam az átszoktatást...
2010. júl. 1. 22:58
 4/12 A kérdező kommentje:
:((
2010. júl. 1. 22:58
 5/12 A kérdező kommentje:
A nagyágyban azért nem tudom hagyni hogy egyedül oldja meg ha valamiért felkel mert olyankor elkezd mászni párnán paplanon át és nem akarom hogy leessen...
2010. júl. 1. 22:59
 6/12 anonim ***** válasza:
7 hós a fiam, és ha mozgolódik x2-3 egy éjszaka, akkor cicit kap és csend van. Szóval nálunk nincs semmi gond éjszaka. Kitartást kívánok neked!
2010. júl. 1. 23:13
 7/12 anonim ***** válasza:
Amikor velünk aludtak,ha ébredtek is,csak kis szopi volt félálomban,és már aludt is mindenki tovább.Mikor már nem szoptak éjjel,akkor nem is ébredtek.Nekem kifejezetten jó volt az együttalvás,mert sokkal jobban ki tudta pihenni magát mindenki.
2010. júl. 1. 23:13
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát, látod, van akinek bejön az együttalvás, van akinek nem :)) Nekem sajna nem jött be, pedig olyan jó volt, mikor ott szuszogott a fülembe... de én nem mertem meg se fordulni miatta. Nem aludtam jól, ha mellettem volt az ágyban, csak szenderegtem.

Akkor várj még ezzel picit... lehet, h amúgy a foga miatt ébred ilyen sokszor.

2010. júl. 1. 23:15
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekünk bevált az együttalvás. Most 23 hós a kicsi, már hajnalig alszik, csak akkor kér cicit, úgy 4-5 óra felé.
2010. júl. 1. 23:21
 10/12 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, hogy már nem kényelmes melletted neki, a mozduatokra felébred, de mégis hozzászokott, így hiányzik neki. Lehet, meg kellene próbálni, hogy melletted alszik el és utána beteszed az ágyába. Vagy nappal amikor ébren van, tedd az ágyába játékokkal, hagy szokja a helyet. Biztos nehéz ez, mert így szokta meg, és minél idősebb a baba, annál nehezebb leszoktatni, amíg nem igényel magának külön helyet, ez lehet több év is. A másik fontos dolog a következetesség, nem szabad feladni néhány alkalom után, lehet, hogy hetekig fog tartani, vagy hónapokba tellik. Ha azt szeretnéd, hogy egyedül aludjon, akkor ezt kell "eröltetni" kitartóan, cumival, egy kis plüss kedvenccel, simogatással, vagy fogod a kezét...stb. Ha nagyon sír, ne ringasd el, hanem csak nyugtasd meg, és utána tedd vissza. Ezt órákig lehet "játszani", nagyon fárasztó lenne, de előbb utóbb biztos elalszik.
2010. júl. 2. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!