Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire normális az, hogy...

Mennyire normális az, hogy ennyiszer kel éjjel?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 hónapos, és este 21kor lefekszünk aludni, reggel 8 körül kelünk fel rendesen, de ezalatt az idő alatt kb 4szer kel szopizni. Mióta megszületett, egyszer aludt 8 órát egyhuzamba. Én hónapok óta nem aludtam 2-3 óránál többet egyhuzamba. Viszont minden barátnőm, ismerősöm azt mondja, nekik végigalusszák az éjjelt az egykorú babáik, és hogy ez nem normális hogy ő még ennyit eszik 5 hónaposan. Szerintetek?
2019. febr. 21. 07:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
46%

Birom h itt osanyaznak azokra az anyukakra akik kitartoan ciciztetnek(tobbek kozott en is).

De akinek van teje es meg sem ciciztet az mi ?modern anyuka?Ha mar itt tartunk.Nem mintha engem erdekelne az h nem szoptat valaki.

O dolga.De egybol osanyaznak.Jezusom 🤦🏻‍♀️

2019. febr. 21. 09:35
 12/17 anonim ***** válasza:
66%

Lepj be esetleg facebookon az Alvas/altatas csoportoba szakertokkel. Akkor orulni fogsz, hogy csak negyszer kel a gyereked :D En legalabbis orultem, hogy nem 10x meg 20x, “csak” 6-8x. Most lett 3 eves, mar 2 eves kora ota probaltam leszoktatni a cicirol az ebredesek miatt, vegul 1,5 honapja sikerult. Kozben az orrmandulajat is kivettek. Jelenleg 2-4x ebred, ami megvaltas a 6-8-hoz kepest. A kovetkezo gyerekkel nem fogom igy kicsinalni magam, fogok pluszban fejni, es azt is odaadni este, vagy megprobalom a tapszert, az ejszakai szopit meg fel eves kor utan, vagy meg elobb valahogy elhagyni, mert ez az elmult 3 ev igy brutal volt. Voltak jobb idoszakok, 1 eves koraban kezdett javulni az alvasa magatol, 3-4, majd 5-7 orat rendszeresen egybenaludt, vegul egy megfazas 20 honapos koraban eli ditotta azt az idoszakot, ami iden januarig tartott. Horkolt, nathas volt rengeteget, es persze ebredt az orrdugulastol. Nyugodtabb ejszakara csak orrcsepp mellett volt esely. Aztan az elvalasztassal javult a helyzet sokat, meg a mandulamutet ota joval kevesebbet horkol. Most kapott sajat agyat a mienk mellett (eddig egyuttaludtunk a sok ebredes miatt). Igy most inkabb 4x ebred vagy tobbszor, de ha ez lecsengett, megszokta, remelem, visszater a max 2 ebredesre.

Baratnom mindket anyatejes gyereke szinte az elso perctol atalusszak az ejszakat. Masik baratnom tapszeres gyereke 2 eves koraig rendszeresen ebredt.

2019. febr. 21. 09:56
 13/17 anonim ***** válasza:

első vagyok én csak ennyit írtam: ' olvasd el az "alattad" lévő kérdést... :)" amivel erre a kérdésre céloztam:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..

komolyan mégis hol a fenébe látsz te bárhol olyat amire ez a válaszod?: "Kedves első! Nem vagyok irigy rájuk, mert van köztük olyan aki sírni hagyással tanította meg hogy márpedig nem veszi ki, és van olyan is aki tápszeres, és mint tudjuk a tápszer úgy elnyomja őket hogy simán alszanak reggelig. Úgyhogy köszi a válaszod, nem vagyok irigy rájuk, sose hagynám sírni a gyerekem és örülök hogy nem tápszeres." ??? :D

csupán arra céloztam, hogy ott a kérdező babája 13 hónaposan sem alussza még át az éjszakát.. ergo: semmi probléma azzal hogy 5 hónaposan nem alussza még át..

2019. febr. 21. 10:50
 14/17 anonim ***** válasza:
35%
Orulj neki h csak 4x kel. Az en lanyom 4 hos kora ota orankent ket orankent sir ejjel. Most 10 honapos.
2019. febr. 21. 11:06
 15/17 A kérdező kommentje:
1-es és 13as akkor bocsi, nekem mást dobott ki a gyk. Ezt a kérdést: normális, hogy irigy vagyok arra, ha más babája alszik éjjel? És ezt olvastam el, meg az alatta levő válaszokat.
2019. febr. 21. 11:27
 16/17 anonim ***** válasza:
oké, semmi gond :)
2019. febr. 21. 11:40
 17/17 anonim ***** válasza:
66%
Az anyatejes kislányom 2 hónapos korától nyikkanás nélkül aludt 12 órát éjjel. 2 éves és ez a mai napig nem változott (már nem szoptatom). Kisfiam 4 hónapos koráig egyszer kelt éjjel. Majd 4 hónaposan elkezdett 2-3 óránként kelni. Azt hittem kevés a tejem, de mivel nem volt nyűgös és heti 300 grammot hízott ez szinte kizárt volt - ebben a doktor nénink is megerősített. Kaptam egy tüdőgyulladást, amiből nem tudtam kilábalni, ezért olyan gyógyszert kaptam, amivel nem szoptathattam 10 napig, sajnos a tejem el is apadt. Gondoltam, ha már így alakult öröm az ürömben, hogy a tápszertől biztosan jól fog aludni. Hát nem így lett. Ugyanúgy kel 2-3-4-szer. Én annyit csinálok, hogy megbizonyosodok róla, hogy biztos, hogy éhes-e. Először próbálom visszaaltatni és ha nem megy akkor kap csak enni. Ezt csak azért teszem, hogy elkerüljem, hogy esetleg rászokjon arra, hogy csak evéssel alszik vissza. Van, hogy négyszer kel egy éjjel, de egyszer sem eszik, de most például másodjára evett este 8 óta. Próbáltam már mindent. Este Sinlacot adni, hogy jobban eltelítse, kifárasztank este, még homeopátiával is próbálkoztam, de minden erölködésem felesleges:). Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy 14-15 év múlva meg azért nem fogok aludni éjjel, mert nem tudom hol vannak:). Kitartást Kedves Kérdező Neked is
2019. febr. 22. 03:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!