Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ugye nincs baj a kisfiammal?

Ugye nincs baj a kisfiammal?

Figyelt kérdés

9 hónapos, enyhén hipoton, kúszik még csak és nem szabályosan, járunk tornára vele.

A hozzataplalas nagyon lassan megy, alig 1-2 falatot eszik (tapszeres).

Ami miatt aggódom, hogy sokszor nyitja-csukja a tenyerét. Pl ha játszik, akkor az ujjaival ilyen sepro mozdulatokat ismetel.

És pl úgy pörgeti a játékát.

Figyel, ha szólítjuk, nézi az arcokat, mosolyog, nevet sokat.

Neurologiara csak március végére kaptunk időpontot, már így is egy ideg vagyok, csinált valakinek hasonlót a babája?

2019. febr. 20. 06:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne tedd! Megmérgezi az egész babakort, holott élvezni kellene. Nem hasonlítgatni, csak ráfigyelni. Örülni annak amit elér. A saját tempója szerint értékelni. Magamnak is ezt tanácsolnám, ha visszamehetnék az időben.

Egyébként van egy hipotón gyerekek fb csoport, nagy segítség lehet.

2019. febr. 20. 08:36
 12/17 A kérdező kommentje:
Igen, beléptem a Fb csoportba és pont attól ijedtem meg nagyon, amiket ott olvastam.
2019. febr. 20. 08:45
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

A neurológia szerintem is jó ötlet, mi is jártunk ott, bár más miatt, de nagyon kedvesek és alaposak voltak. És amint beléptünk és megláttam azokat a gyerekeket, akiknek tényleg volt valami baja, már tudtam, hogy nálunk akkora nagy baj nem lehet - szóval már ez megnyugtató volt és okot adott a hálára.

A hozzátáplálás ötletek: Akkor add az ételt, amikor éhes (tápszer előtt). És szerintem adj neki is egy kanalat. És ha nagyon nem megy a pépes, próbálj neki nem kanalas dolgokat adni, amit ő megfoghat a kezével és elrágcsálhat az ínyével. Olvass utána a BLW-nek. És lehetőleg egyetek együtt, lássa a példádat.

2019. febr. 20. 08:46
 14/17 anonim ***** válasza:

A fiam anno 8 honaposan volt hajlando elfogadni barmit is az anyatejen kivul de meg 1 evesen is kb a fele kaja az anyatej volt ... felevesen 10kg volt 😂

Fel eves korig semmit nem mozgott nem forgott nem kuszott nem maszot ahogy letetted ugy maradt ... aztan egyszercsyk gondolt egyett h neki mar illene mozognia is es 10honapos koraba behozott minden mozgast es elindult...

Egy idoben azt jatszotta hbarmi amit a kezebe adtunk az elejtette, megfogta es szepen lassan kinyitogatta az ujjait es hagyta kiesni a kezebol ezt mindennnel eljatszotta, vegig figyelve h mi tortenik. Olyan 8-9 honapos volt akkor.

Ma 14 eves kimagaslo az intelligenciaja 170cm es 80kg.

Szoval a nehez kezdet nem feltetlen nehez folytatast is jelent

2019. febr. 20. 08:46
 15/17 A kérdező kommentje:

Most megevett egy fel üveggel (alma-banán keksszel). Tapszert utána adom neki mindig.

Darabos ételt nem merek adni neki még, nem tud ülni sem és két foga van alul, felül meg csak most törte át az inyt két fog.

2019. febr. 20. 09:17
 16/17 anonim ***** válasza:
70%

Azzal semmi gond nincs ha elviszed a babád és megvizsgálja egy neurológus.DE ne te akard ,,diagnosztizálni" nála a betegségeket, egyebeket mert tök sok hüleséget írnak a neten és az FB csoportokba is.Lassabban fejlődik a hipotonia miatt de attól még nem lesz azonnal minden másban is beteg!

Próbáld nem olvasni egy ideig az FB csoport bejegyzéseit magadnak és a babádnak ezzel teszed a legjobbat.

2019. febr. 20. 10:01
 17/17 anonim ***** válasza:
51%
Gondolom, kanalas etetésnél is az öledben fogod vagy hordozóban van megdöntve, nem pedig fekszik. 3 foggal már sok mindent el tudnak nyammogni, és hidd el, sokkal kevésbé nyelnek félre olyasmit, amit ők fognak a kezükbe (pl. kifli), mint amikor a kanalasban találnak meglepetés darabot. De lehet kapni olyan etető hálót is, amibe belerakhatod pl. a répát és csócsálhatja darabok nélkül. De csak ínnyel is ügyesek, hisz valakinek csak egy évesen lesz foga... és egyszer muszáj kipróbálni. Egyébként ha édesből megeszik fél üveggel, akkor simán lehet, hogy csak édesszájú - nekem az egyik gyerekem minden zöldséget kiköpött vagy csak ímmel-ámmal, bezzeg az őszibarack, sütőtök vagy puhára sült alma mindig gyanúsan nagy mennyiségben bement. :)
2019. febr. 20. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!