Ha egy baba később tanul meg beszélni az átlagnál akkor az azt is jelenti hogy átlagon aluli lesz később is a teljesítménye?
Eggyáltalán nincs elkésve.
Öcsém még az óvodában sem akart megszólalni,aztán azóta be sem áll a szája,és eggyáltalán nem visszamaradottabb szellemileg.
Egyáltalán nem!!!
Én három évesen kezdtem el beszélni, de akkor teljesen hibátlanul, tisztán és folyékonyan, szüleim emlékei szerint koromhoz képest meglepően választékosan :=). Addig gügyögéssel és mutogatással mindent "megmagyaráztam".
Az iskolában mindig kitűnő vagy majdnem kitűnő (max.2 négyes) volt a bizonyítványom, az egyetemi vizsgáim sem voltak soha négyesnél rosszabbak. Azóta 2 diplomával és 3 nyelvvizsgával meglehetősen talpraesett, értelmes embernek tartom magam :=). Elég az öndicséretből :=) ?
Ne aggódj, ha sokat foglalkozol a kicsivel, semmiben sem fog lemaradni a társaitól.
Szerintem ez egy regi tevhit!
Ne aggodj emiatt!!
Biztosan nagyon szep es okos a babad es az is lesz nagykoraban is :)
Ugyan már,semmi köze a két dolognak egymáshoz.Mind a 4 gyerekem 2 évesen kezdett egyáltalán szavakat mondogatni-sokan addigra mondatokban beszélnek-,pont nemrég olvastam vissza,h 2 év 2 hónaposan hatalmas dolog volt,h az egyik lányok azt mondta,h "nem kérem".:))
A nagyfiam már iskolás,és egyáltalán nem butácska,sőt.Kifejezetten jó képességű,okos gyerek.A többiek is okosak,értelmesek,és már hatalmas szókinccsel,választékosan beszélnek.Le se lehet lőni őket,annyit.:))
15 hósan mit kéne még beszélnie????
ember, átlagban 18 hósan indul be a lányoknál, a fiúknál meg 2 évesen. átlagban. ami abból adódik h valakinek már 13 hósan vkinek meg jóval később.
szóval az égvilágon semmi baj, ha mindent megért. az ő korában ez a beszéd helyes fejlődésének jele.
Kozel 20 honapos fiam szokincse a DE szocskaban kimerul...:)
Ne aggodj, en is es parom is csak 3 eves korunk korul kezdtunk el igazan beszelni, de ahogy mar irtak elottem, akkor megallithatatlanul. Mindketten ertelmes, normalis emberek vagyunk, ugyhogy ne izgulj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!