Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha egy baba később tanul meg...

Ha egy baba később tanul meg beszélni az átlagnál akkor az azt is jelenti hogy átlagon aluli lesz később is a teljesítménye?

Figyelt kérdés
Kislányom 15 hós de még mindig nem beszél, sőt szótagokat is csak ritkán mond. Úgy látom, hogy mindent megért, de már kezdek aggódni. Lehet butácska lesz?
2010. júl. 1. 18:53
 1/10 anonim ***** válasza:
55%

Eggyáltalán nincs elkésve.

Öcsém még az óvodában sem akart megszólalni,aztán azóta be sem áll a szája,és eggyáltalán nem visszamaradottabb szellemileg.

2010. júl. 1. 19:06
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem!!!

Én három évesen kezdtem el beszélni, de akkor teljesen hibátlanul, tisztán és folyékonyan, szüleim emlékei szerint koromhoz képest meglepően választékosan :=). Addig gügyögéssel és mutogatással mindent "megmagyaráztam".

Az iskolában mindig kitűnő vagy majdnem kitűnő (max.2 négyes) volt a bizonyítványom, az egyetemi vizsgáim sem voltak soha négyesnél rosszabbak. Azóta 2 diplomával és 3 nyelvvizsgával meglehetősen talpraesett, értelmes embernek tartom magam :=). Elég az öndicséretből :=) ?

Ne aggódj, ha sokat foglalkozol a kicsivel, semmiben sem fog lemaradni a társaitól.

2010. júl. 1. 19:06
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a megnyugtató válaszokat! Azért kezdtem el agyalni, mert már mindegyik gyerek mond pár szót akiket ismerek és fiatalabbak a kislányomtól. Ráadásul ezek közül van olyan is akivel alig foglalkoznak otthon én meg a lelkem kiteszem már, hogy végre beszéljen :-(
2010. júl. 1. 19:14
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egy regi tevhit!

Ne aggodj emiatt!!

Biztosan nagyon szep es okos a babad es az is lesz nagykoraban is :)

2010. júl. 1. 19:21
 5/10 anonim ***** válasza:
Van egy anekdota miszerint Einstein elég későn kezdett el beszélni. Mikor felnőtt korában megkérdezték, hogy hát hogy lehet hogy egy ilyen zseni későn kezd el beszélni, Einstein így válaszolt: "Hát kérem, nem volt mondanivalóm!"
2010. júl. 1. 19:27
 6/10 anonim ***** válasza:

Ugyan már,semmi köze a két dolognak egymáshoz.Mind a 4 gyerekem 2 évesen kezdett egyáltalán szavakat mondogatni-sokan addigra mondatokban beszélnek-,pont nemrég olvastam vissza,h 2 év 2 hónaposan hatalmas dolog volt,h az egyik lányok azt mondta,h "nem kérem".:))

A nagyfiam már iskolás,és egyáltalán nem butácska,sőt.Kifejezetten jó képességű,okos gyerek.A többiek is okosak,értelmesek,és már hatalmas szókinccsel,választékosan beszélnek.Le se lehet lőni őket,annyit.:))

2010. júl. 1. 19:40
 7/10 anonim ***** válasza:
az én öcsém 2,5 évesen még csak mutogatott, hogy „ö-ö”. Most 9.-es, matek-infót tanul, ha nem is osztályelső, de rendszeresen dobogós.
2010. júl. 1. 20:40
 8/10 anonim ***** válasza:

15 hósan mit kéne még beszélnie????

ember, átlagban 18 hósan indul be a lányoknál, a fiúknál meg 2 évesen. átlagban. ami abból adódik h valakinek már 13 hósan vkinek meg jóval később.

szóval az égvilágon semmi baj, ha mindent megért. az ő korában ez a beszéd helyes fejlődésének jele.

2010. júl. 1. 21:10
 9/10 Nikcsi ***** válasza:

Kozel 20 honapos fiam szokincse a DE szocskaban kimerul...:)

Ne aggodj, en is es parom is csak 3 eves korunk korul kezdtunk el igazan beszelni, de ahogy mar irtak elottem, akkor megallithatatlanul. Mindketten ertelmes, normalis emberek vagyunk, ugyhogy ne izgulj. :)

2010. júl. 2. 00:25
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm megnyugtató válaszaitokat!
2010. júl. 2. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!