Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit kéne ennie egy 8.5...

Mennyit kéne ennie egy 8.5 hónapos Manónak 1 nap?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 2 hónapban napi 4-szer evett a Kislányom. Reggelire 180 ml tápit, tízóraira 250 g körül gyümit vagy joghurtot, aztán főzeléket szintén ilyen mennyiségben majd vacsira 230 ml tápit kb.

Az a baj, hogy nem nő rendesen a súlya, az utóbbi 2 hónapban összesen 20 dekát hízott. A doki szerint fél kilót kéne híznia per hó ennyi idősen, álljunk vissza a napi 5-szöri étkezésre. Ezzel csak az a baj, hogy amióta visszaálltunk, azóta kb. ugyanennyit eszik csak 5 részletre lebontva. Most akkor mit csináljak? Egészséges, vidám baba, nem akarom megtömni, azzal csak elveszem az evéstől a kedvét. Mennyi lenne az ideális mennyiség, amennyit egy nap ennie kéne ahhoz, hogy normális ütemben hízzon?

2010. júl. 1. 12:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A mi napirendünk a következő:

reggeli 7-8 körül 210 ml tápszer

10-11 körül 1 nagy alma reszelve vagy 1 bármilyen gyümölcsös bébiétel

13-14 körül ebéd 8 hós húsos bébiétel fele + 150ml tápszer

uzsi 17 körül 1 babajoghurt vagy natur joghurt sajttal vagy túróval +100 tápszer

vacsi fél 9-9között főzelék másik fele +250ml tápszer

napközben pedig sokat iszik teát vagy almalevet

Az én babám 9 hós, 78 cm és 10.20 kg, szépen fejlődünk.

2010. júl. 1. 15:45
 12/12 anonim ***** válasza:
0%
Ja és én nem adok neki semmiféle lisztes dolgot. A glutén miatt 1 éves koráig, úgy tudom nagyon megterheli a baba szervezetét és 1 éves kor alatt sokkal hajlamosabbak lehetnek a lisztérzékenységre, allergiára. Ugyanezért rendes tejet sem adok neki.
2010. júl. 1. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!