Szerintetek is nagy a fejkörfogata a kisbabámnak?
Kisfiamnak születésekor 34cm volt, 6 hónaposan 44cm, most 14 hónapos és kb. 47-48cm a fejkörfogata.
Sosem mondták, hogy gond van vele. Tény, hogy szép nagy feje van, de volt kitől örökölni. :)
Nem az a lenyeg a fejkorfogatnal, hogy adott pillanatban mekkora. Azt szoktak nezni, hogy kb megfelelo tempoban no-e a fejkorfogat, nincs-e hirtelen nagy elteres.
Szoval amelyik babanak kisebb a feje szuleteskor, annak ahhoz merten normalisan no, amelyiknek meg nagyobb, annak ahhoz kepest normalisan no. Ez a lenyeg. Ha hirtelen van erosebb elteres (alig no, vagy tul sokat), akkor megnezik, hogy van-e oka, vagy sem.
A legkisebb fiam epp 3 honapos, 41,5 cm-es a fejkorfogata. Neki sem epp kicsi. De nincs ezzel baj, 35-os fejkorfogattal szuletett ugy, hogy kicsit korabban jott, tehat akkor sem volt epp kis feju.
Mereskor vezetik az adatokat tablazaton, szuletesekor es azota vegig a 75-os vonalon van a fejkorfogata, azaz adott idoben a babak 75%-nak kisebb a feje, 25%-nak pedig nagyobb.
Most megneztem neked, 6 honapos korhoz a 44 cm szinten a 75-os percentilisen van, szoval ha szo szerint akarok valaszolni a kerdesedre, akkor a legtobb ugyanilyen koru babanal nagyobb a babad feje. :)
De ezzel mint irtam nincs semmi gond, ha megfeleloen fejlodik.
Keress fejlosesi gorbet, vezesd ra az eddigi meresek adatait es meglatod, hogy korabban milyen volt.
A legidosebb fiam feje amugy ettol nagyobb volt, o eleve 36-os fejjel szuletett es jo sokaig a 98-as percentilisen volt. Tenyleg nagy volt a feje a testehez kepest, lattuk mi is, de szepen “osszenott” mindene idovel. :)
Ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond, felesleges, sokszor szerintem csak azert beszelnek az emberek, hogy ne maradjon csukva a szajuk. Van, aki egyszeruen nem birja ki, hogy ne tegyen megjegyzest, vagy hasonlitgassa a sajatjat a tiedhez, de jelentosege ennek kb semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!