Babátok mikortól fogta meg, és ivott/ evett cumisüvegből egyedül?
Kislányom 7 hónapos. 5 hónapos koráig csak szopizott, aztán egyre több tápszer kellett. Mára már csak tápszeres.
A cumisüveg egyáltalán nem érdekli. Nyitja a száját, ahogy meglátja, de nem nyúl hozzá. Helyette engem simogat, csipked, paskolgat.
Próbálom rátenni a kezecskéjét, hogy rájöjjön, mit is kéne vele kezdeni, de elhúzza. Vettem rá fogantyút; még egyszer sem ért hozzá. Normális ez? Más babáknál látom, hogy olyan szépen megfogják már.
Hát ha az érdekel, mikor mutattak erre szándékot, együtt fogtuk már 4-5 hónaposan is. Egyik gyerekem se volt képes megtartani de a kezük ott volt a cumisüvegen. 6-7-8 hónaposan fogták már szerintem. De pl jóval később jöttek rá, hogy meg is kell emelni az üveget. De ők első perctől vegyesen ettek, pótlást már a kórházban is kaptak. Szóval hozzászokhattak a cumisüveghez.
Nem sok jelentősége van amúgy, gondolom érdekes tárgyak után nyúl? Hogy pont a cumisüveg nem érdekli, úgyis fogod te neki, szerintem semmi rosszat nem jelent.
Miért kellene megfognia, főként 7 hónaposan. Eddig cicizett, összebújtatok, téged érzett közben. Ha már egyszer nincs tej, legalább ezt az összebújást, csak-rá-figyelést ne vedd el tőle!
Miért is kellene bármit is kezdenie a cumisüveggel? Majd ha már szalad és az asztalról veszi le a vizet, akkor igyon egyedül. Az etetés meghitt dolog anya és baba között, akkor is, ha sajnálatos módon üvegből történik.
Mindkét lányom tápszeres volt az első perctől. Az összekötött szoptatós párnán feküdtek velem szemben és 2-3 hónaposan már fogták az üveget. Kb. 5 hónaposan már mindkettő tartotta magának.
A nagyobb kifejezetten ellenezte, ha ezután valaki segíteni akart neki. Ez nem azt jelenti, hogy innentől magukra lettek hagyva, ültem tovább velük szemben és cirógattam őket.
Hát nem tudom. 8 hónapos babám anyatejes sose ivott cumisüvegből de csőrős poharat már egyedül felemeli és iszik vizet.
De minden baba más amúgy. Bújj vele össze és nem erőlteti,hígy fogja ha ő nem akarja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!