Mi ez? 5 hós kislányomon kb.1 hónapja a hajlataiban vörös folt van. Ami hol jobb, hol rosszabb. Ezenkívül vöröses pettyes foltok vannak az egész testén.
Szia! Atopiás dermatitises gyerek anyukája vagyok.
Először is mihamarabb vidd el gyerek bőrgyógyászhoz! Ha tudod, akkor olyanhoz, aki foglalkozik ekcémás gyerekekkel.
Csak és kizárólag gyógyszertári termékeket használj: fürdető, popsikenőcs. Sampon Babé lehet, ha muszáj.
Kóstolgat már a babád?
Ha lehet, ne izzadjon, az rossz a bőrének.
Kinövi... Jó esetben igen, de mi már 13 éve kínlódunk vele :(
Első vagyok megint.
A bőrgyógyász nagyon fontos most is és a későbbiekre gondolva is!
Fájni nem fáj, max. viszket, de helyileg lehet kezelni, és ha szükséges gyógyszerrel is.
Nehéz vele együtt élni, de meg lehet tanulni.
Tartós betegség, tehát közgyógy-igazolvány, emelt családi pótlék jár majd, ha nem múlik el, de ehhez is szakorvos kell. Mi pár évet elszúrtunk, mert nem a megfelelő orvos kezelte :P Remélem, elmúlik a kislányodon!
Kérdezz, ha tudok segítek.
Az atópiás dermatitis tartós betegség, szakorvos kell hozzá, hogy megállapítsa, és javasolja az emelt családi pótlékot. Többezres kenőcsök és gyógyszerek vannak a tünetek enyhítésére, ezért jó a közgyógy-igazolvány. 3 éves kor felett Gyes jár 10 éves korig.
Mindezt nekünk "elfelejtették" mondani, sajnos nem a megfelelő orvosokhoz jártunk. És mulya is voltam, hiszen hallottam róla, de nem mertem rákérdezni, magam sem hittem, hogy emiatt tényleg Gyest adnak meg emelt családit. Pedig de. Kérdezzetek rá a gyermek bőrgyógyászaton!
Évente van felülvizsgálat, negyedévente ellenőrzés.
De leginkább azt kívánom, hogy hamar múljon el!!! Legyetek szerencsésebbek, mint mi, és nője ki gyorsan!!!
Tegnapi 17:43-nak: szerintem ne használj rá Babét meg ilyesmit, hanem gyermek bőrgyógyásszal írass rá megfelelő kenőcsöt. Ha szteroidosat kaptok, pontosan tartsd be az használati utasítást! (persze a többinél is)
És ne használjatok illatosított kozmetikumokat. Figyeld meg, ha melege van, akkor jön ki jobban, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!