Otthon szervezve mennyibe került a keresztelő?
A pap nálunk sem kért semmit, de itt az a szokás, hogy a keresztszülők adnak neki 5ezret. A templomba csak egy virágdíszt csináltattunk az asztalra (református), az 2000.- volt.
Mi összesen 30-an voltunk, igaz ebből sok volt a gyerek. Süti az rengeteg, mindkét mama belendült, így volt vagy 15féle.
A kaja: husileves, rizs, sült krumpli, zöld köret, fasírt, stefánia szelet, rántott husi disznó és csirke, grill csirke, csirkemell bacon szalonnába és sajtba göngyölve. + a torták (csoki, gesztenye, feketeerdő)
Hogy őszinte legyek, inkább nem számoltam a végösszeget, bár a kajához valót a szüleim vették, de mindennel együtt 40ezerbe simán benne volt, ahogy előttem is írták.
Mi gondolkodtunk, hogy elmegyünk egy étterembe, de hát ennyi főre ott se lett volna olcsóbb, így maradtunk inkább a házi megoldásnál.
Ti hányan lesztek?
A pap 5e a templomot nem díszítettük.Én hidegtálakat csináltam <sonka tekercs,tőltőtt tojás,tőltőtt paradicsom,fasírt golyó,4 féle süti,torta>
Kb 20 ezer volt és 16 személy
Mi úgy gondoljuk reggel korán odatesszük a húslevest töltöttkáposztát töltöttcsirkecombot Trpsiben tarját rizst petrezselymesburgonyát, és ha megjöttü k csak melegítjük. Hidegtálat Francia póréhagyma salátát meg a töltöttkáposztát is előző nap betöltjük, reggel csak oda kell tenni főni.
3 hűtöt beüzemelünk és 2-3 tűzhelyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!