3 hónaposan mennyi ideig kell megtartania a fejét hason?
Próbáltad úgy hasra tenni, hogy a te mellkasodra fekteted? Közben énekelhetsz, mondókázhatsz neki. Ezt általában jobban bírják a babák.
Nem tudom meddig kellene már tartania a fejét.
Két napja voltam dévényesnél ugyanemiatt, 12 hetes a fiam. A gyógytornász azt mondta, hogy ilyenkor ez már komolyabb elmaradásnak számít és magától nem lett volna jobb. Kaptunk gyakorlatokat és kezelte is őt, hetente kell járni - remélhetőleg nem túl sokáig. Viszont már egyetlen kezelés után is látszik az eredmény, ma majdnem 2 percig nézelődött hason!
Mielőtt valami okostojás belém kötne, az is elhangzott, hogy természetesen akkor is megtanult volna a baba minden mozgást ha nem korrigálunk, de a távoli jövőben egy-egy ilyen apró, csecsemőkori mozzanat okozhat olyan gondolat ami eszünkbe se jutna: finommotorikai zavarokat, ügyetlenséget, tanulási zavarokat.
Szerintem vidd el szakemberhez, nem azért mert a szomszéd Jutka gyereke már emeli a fejét mert azt ki nem szarja le, hanem hogy véletlenül se ezen múljon sok-sok jövőbeli nehézség.
5 értek egyet! Nálunk 10 hetesen járt a dévényes. Egy alkalom is csodát művelt. Előtte kb 10mp bírta, most két héttel később 3-4 percig. Kis szünet majd újra. Plusz megtanult hasról hátra is fordulni, pedig még csak 12 hetes.
Minden nap tornázunk egyébként, jót tesz az agynak is a mozgás. Egyébként napi 15-20 perc az elvárás 3 hónapos korban, természetesen nem egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!