Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vashiányos 5 hónapos babának...

Vashiányos 5 hónapos babának mivel készítsem el a meggyet, céklát?

Figyelt kérdés
Azt mondta a doki, hogy ha nem adok Neki természetes vasat, akkor valamilyen vaskészítménnyel kell pótolni. Ami 4-6 hótól adható és van benne vas, az a cékla és a meggy. Pont emiatt már elkezdtem sajnos a kóstoltatást almával 4 és fél hósan (már 60 grammot evett belőle), hogy ne a meggy legyen az első. Adtam már meggy-almát, cékla almát. A védőnő szerint a meggy-rizs is mehet már... Esetleg tudnátok olyan receptet amit lehet ennyi idős korban adni, nem árt és van benne vas? (Én csak a cékláról, meggyről tudok) Nem kioktatást kérek, nem váltottam ki vele még étkezést, nem örülök, hogy hamar kellett elkezdenem a hozzátáplálást/kóstoltatást, de szívesebben adok Neki természetes vasat, mint valami mesterségeset. Köszönöm előre is a segítséget.
2010. jún. 28. 07:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A céklát főzve is adhatod neki magában vagy krumplival összeturmixolva. A meggyet is lehet adni banánnal, rizzsel, joghurttal. Nekünk is 4,5 hónaposan kellett elkezdeni a hozzátáplálást, én sem akartam, de ez van.

2010. jún. 28. 08:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Rizst hogy készíted el? Joghurttal? Már ehet joghurtot? Milyet?
2010. jún. 28. 08:15
 3/5 anonim ***** válasza:

szia, szerintem joghurtot még biztosan nem kaphat!

Viszont rizst, burgonyát már igen.

A rizst simán tedd fel vízzel főzni, de még ne tegyél hozzá olajat sem, majd egy- két hónap múlva. Mikor már jól megfőtt, turmixold össze a megsütött, vagy megfőzött céklával, vagy meggyel.

A cékla jó burgonyával is.

A meggy jó a banánnal, ahogy előttem írták, de én csak később adtam a fiamnak.

Nem értem, ha orvosi javaslatra kell elkezdened, akkor ők miért nem adnak tanácsot???? Védőnőd?? Hátha tud még ötleteket, hiszen itt konkrétan vashiányról van szó.

2010. jún. 28. 11:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: esetleg a keresőbe írd be, hogy vaspótlás csecsemőknek, vagy valami hasonlót.
2010. jún. 28. 11:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, jó ötleteket kaptam:)))
2010. jún. 28. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!