Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem fullad meg a baba a...

Nem fullad meg a baba a kenyérhéjtól?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt írják, adhatunk fél éves kortól kenyrhéjat a babáknak.

Az én lányom 9 hónapos múlt. Tegnap egy akkora darabot harapott le (kb 2 centist), hogy nem tudta lenyelni, se megrágni, se kiköpni. Próbáltam kikotorni a szájából, de csúszós volt. Aztán a torkára szaladt. Elvörösödött a szme és kétségbeesetten nézett rám.

Előre döntötte a térdemen és a hátára ütöttem, így tudta kiköhögni.

Ha ez ilyen veszélyes mutatvány, mirt mondják, hogy adjal neki?

2008. nov. 6. 12:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Engem is többször kétségbeejtettek a gyerkeim az ilyen mutatványokkal.Ha adtam Nekik valamit a kezükbe,akkor ádáz szemmel figyeltem mikor kell ugrani.Közben meg azt láttam másoknál,hogy a náluk kissebb gyerekek fél kiflit,banánt,narancsot majszolnak egyedül.Nem vagyok egy túlaggódó szülő,de én csak 1 éves korban adtam a kezükbe ételt.
2008. nov. 6. 13:03
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia! Én is hallottam a kenyérhéjat, de ez a fogzásra van, amikor még nincs foguk. S keménynek kell lennie. Ettöl függetlenül nálunk is kisebb galiba lett belöle, mert 6 hós kisfiamnak valahogy levált egy nagyobb darab belöle a rágcsálás során, amit aztán úgy kellett a szájából kihorgásznom.
2008. nov. 6. 14:00
 3/3 anonim ***** válasza:
uuuuuuuuuh, ne add neki... ezek után én sem fogom. Én a keksszel jártam uígy, leharapott egy nagyobb darabot...aztán miután az is olyan állagú lett, mint a ti kenyeretek..se ki, se le... aztán hupp lenyeltel vhogy, de nem győztem rá itatni, nehogy megakadjon. Igaz, h attól erősödik a foguk, ha rágnak, de az én lányom ezek után rágókát rág, és ha megtanult a táplálékkal a szájában bánni, majd rághat, amit akar. :)
2008. nov. 6. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!