Nem engedi, hogy kiszívjam az orrát. Hogyan oldjam meg?
Oké, akkor ne csinálj ilyent.
Én 5 évig néztem, hogy ezt a gégész és a beteghordó csinálja, miközben mossák a gyerek arcüregét. Majd bőgsz a folyosón, az sokkal jobb lesz.
A valaszkesz neveles, pozituv fegyelmezes stb. hive vagyok, es gyakorlom is az elveit, de az orrszivast tenyleg muszaj megcsinalni, hogy megelozd vele a nagyobb problemat, pl. hogy ramehet a fulere, es az mar kifejezetten fajdalmat, kronikussa is valhat, stb. Ha beuti a kezet, lehorzsolja, akkor is ki fogod mosni, es ellatni a sebet, akkor is, ha nem akarja, es sir, vagy ugy fogod hagyni?
A gyerekem 1,5 evesen marvjott, hogy o akarja szivni, 2 eves korara megtanulta kifujni, azota ritkan kellett. Engedtem neki, hogy az en orromat is leszivja, mikor meg nem tudta, akkor megmutattam neki magamon. Minden alkalommal sirt szinte, meg nagyobb koraban is, pedig ezek kozul sokszor o maga kerte, hogy hozzuk a porszivot es szivjuk le, mert nemtudta kifujni. Utana onnantol, hogy beszelni tudott, kb. minden masodik alkalomutan elmondta, hogy jobb lett. Picikent, es nagyobb koraban is minden alkalommal elmondtam neki roviden, hogy ez miert kell. Es igen, lefogtam, mert magatol nem tudott nyugton maradni olyankor sem, amikor o maga kerte. Sokszor magatol be is helyezkedett az agyon az orrleszivos pozba, magatol tette a terdhajlatomba (en igy tudtam elerni, hogy ne fogja meg). Mikor mar maganak tudta szivni, akkor pedig eloszor mindig megprobaltuk, hogy sikerul-e, es ha nem, csak akkor jottem en.
Egy ido utan mar eleg volt az olembe ultetni, vagy megallni mellette, es elturte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!