Másnál is volt gond azzal, hogy a család kutyája elfogadja a babát? Hogy oldottátok meg a problémát?
Panelban élünk, van egy 11 éves kistestű kutyám, kölyökkora óta van velem. Nagyon szelíd és félős kutya, de a gyerekeket nem szereti. Nem bántja őket, csak fél tőlük. Ha odamegy hozzá egy gyerek, akkor arrébbmegy, ha csak nem hagyja békén, akkor vicsorog, de látom rajta, hogy retteg. Befogadott kutya, az első gazdájánál szerintem bántották a gyerekek. Az én 6 hónapos kislányomat se szereti, közel se mer menni hozzá. Ha én emelem oda, hogy megsimogassa, akkor látom a kutyán, hogy meg van ijedve, néha huzogatja az ínyét, ezért nem is erőltetem. A kutyakekszet se meri elvenni a kezéből. De a kislányomnak a kutya a kedvenc "játéka", állandóan nézi és nyúlkál felé. Már négykézláb billeg, hamarosan megindul, és tuti először a kutyához fog menni.
Ha valakinél volt hasonló probléma, hogy sikerült megoldani, milyen módszer, vált be?
Szia!
Tudom nem ugyan az de nálunk a macskával volt hasonló.
Amíg felügyelettel volt a gyerek addig csak lapított, néha fújt, de amint a gyerek egyedül próbálkozott szétkarmolta az arcát.Igaz a macsek még nem ilyen idős, de tudtuk,hogy fél a gyerekektől, ám arra a nagy félelméből adódóan nem gondoltunk,hogy nekimegy a gyereknek.
Persze nem biztos,hogy a kutya is így reagál.
Mi az eset után elajándékoztuk a macskát, vagyis mi járunk hozzá, de nem engedtem tovább a lakásban maradni.
Szerintem, ha 6 hónap nem volt elég a kutyusnak, később sem fog megbarátkozni a babáddal, gondolom érzi, hogy nem ő áll mostmár a család középpontjában.
Nálunk a párom szüleinél van kutya, de olyan csúnyán tud nézni ránk, tegnap voltunk náluk, el is mentem a kutya elől, mert már én is féltem, nehogy nekünk jöjjön. Ez a kutya is fél a kisgyerekektől.
Itt már szerintem késő a kutyakiképzéshez, ajándékozd el a kutyust vagy legalábbis nem ártana eltávolítani a lakásból addig, amíg a gyerek egy kicsit nagyobb nem lesz.
Annyit szerintem egy kutya sem ér, mint amit az első válaszoló is írt, hogy a macska megkarmolta a babát. El kell döntened, mi vagy ki a fontosabb.
Volt kutyám, de szüleimhez került mert a sok szőrt ette nyalogatta lányom a játékokról, keze álkandóan a szájában volt mászás közben mindig a nyálas kezére ragadt egy egy szőrszál amit szépen lenyelt és a kakiban találtam! Én úgy voltam inkább a kutya kerüljön el bármennyire is szeretem, mint hogy beteg legyen a gyerekem s sok szőrtől mert volt hogy napi szinten volt a kakiban hiába porszívóztam naponta.
És biztos hogy lesz olyan helyzet naponta hogy a babád kimegy abból a helyiségből ahol te vagy és ezért kell egy lakást teljesen bababiztossá tenni hogy nyugodt legyen az ember ha egyedül marad a gyerek pár percre és nem látom rá ne essen baja. Amit elér és veszélyes elpakolni, szekrényeket fiókokat számára nyithatatlanná tenni, konektorokat levakdugózni, tisztítószereket elrakni, hűtőmágneseket leszedni stb így én nyugodt vagyok ő pedig mehet ahová akar, nem lehetek minden pillanatban a sarkàban de ezt majd megtapasztalod ha elkezd ászni a babád és nem marad el a kiságyban míg valami dolgod van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!