6 hetes baba nehezen alszik el?
Nálunk csak a cici segít. Szopi párnán szokott enni, el is alszik de mikor leteszem fel is ébred egyből. Ilyenkor mellé fekszem és úgy szopizik hogy mindketten fekszünk, persze ez csak akkor megoldás ha mellettetek alszik. Legyen sötét és csönd- valami monoton hangot tegyél be neki akár youtube-ról, nálunk a hajszárító hang, megnyitott csap, és az eső(vihar nélkül) hang jött be nagyon. Esetleg csavard be a takarójába úgy hogy a kezei is bent legyenek, ez arra fogja emlékeztetni hogy az anyaméhben sem tudott olyan nagyon kapálózni a vége felé.
Szép álmokat! :)
Kérdező, egy ilyen pici babánál azért nem egyszerű napi rendet tartani, hiszen elég egy mozgalmasabb nap és máris több az inger, máris nehezebben alszik el. Az estéket tudnám leírni nálunk hogy néz ki:
18:30kor megkapja a D-vitamint, és utána fürdés, utána pelus(ezt csak azért írom mert mi éjszakára másik pelust használunk mint nappal.) Ez általában fél óra alatt kész is van. Innentől már nem igazán játszunk vele, inkább ringatjuk, énekelünk neki, halkabban beszélünk kicsit, és egy kicsit kisebb fényű villany ég, pont azért hogy már ne érje annyi inger, ők sokkal fogékonyabbak a fényekre+zajokra. 19:30kor eszik, és általában ilyenkor már bele is alszik, nyolc után kicsivel már mindenki ágyban van.
Ha nagyon bizonytalan vagy akkor google-be beírod hogy "baba napirend" rengeteg szakember által írt cikk van. De kikérheted a védőnőd véleményét is ezzel kapcsolatban.
3 gyerkőcünk van a legkisebb 5 hónapos.
Napirendet nagyon nehéz 6 hetes korban tartani és talán nem is kell.
Mindkét válaszoló jókat írt szerintem.
Egyik babám nekem is úgy aludt el,hogy mellettem,másik a kiságyban magától,a harmadik pedig a hintában szeret elaludni.
Ami mindegyiknél közös volt, hogy 18:30 fele fürdetés,krémezés maszirozás,pelus,vacsora,fektetés. Mindez gyér fénynél,lehetőleg csendben(bár ez teso szám emelkedésével nehezebb)
Érdemes kiprobálnod nektek mi a jó,kényelmes.
Én is úgy gondoltam, hogy 6 hetes babánál nem lehet napi rendet tartani, éppen ezert kérdeztem vissza, hogy ez hogyan sikerült...
Akkor marad a ringatás, ha nagyobb lesz majd probálkozunk más altatási módszerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!