Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek mi a véleménye a védőnőj...

Kinek mi a véleménye a védőnőjéről?

Figyelt kérdés
A miénk folyamatosan hasonlítgatja az én babámat a többi babához. Ebből nagyon elegem van már... Mit tehetnék ez ellen?
2010. jún. 26. 13:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Hát...én ki nem állhatom..havonta 1x jön de minek??? semmi haszna..én is mindig itt tájékozodóm:D
2010. jún. 26. 14:49
 12/20 A kérdező kommentje:
Utolsó: én is így vagyok. Attól egyenesen meg rosszul vagyok, hogy havonta kell méricskélni vinni a babámat, mert semmi érdemleges nem történik.
2010. jún. 26. 14:56
 13/20 anonim ***** válasza:

Az 1. fiam védőnője régi motoros volt, nagyon szeretttem, sok jó tanáccsal látott el, és tényleg érdekelte a baba! Már unokái is voltak, tehát tapasztalt néni volt.

A baba fél éves koráig hetente jött látogatni. Aztán sajnos elköltöztünk:(

A 2.fiam védőnője más... Most lesz lassan 7 hós a gyerek, és az első kötelező látogatással együtt összesen 3szor volt nálunk. Ha kérdeztem tőle valamit, azt mondta, amit bemagolt, közben remegett a szája, mint aki nem biztos a mondandójában... Vagy azt, hogy kérdezzem meg az orvost... Azt se tudta megmondani, hogy hogy csináljam az AR tápszert, hogy ne legyen tiszta hab. Fél évesen azon lovagolt, hogy miért nem kúszik már a gyerek...Soha semmit nem tud válaszolni. Én inkább a neten nézelődök, vagy a barátnőimet kérdezem.

A védőnőmnek még élettársa sincs, nemhogy gyereke!

2010. jún. 26. 15:03
 14/20 anonim ***** válasza:

Én pont úgy vagyok, mint a 14:15-ös válaszoló. Ha nem szabin van, akkor beteg. Ha az sem, akkor a lánya beteg, azért nincs bent, és ha ez sem, akkor mindig van valami más. 31 hetes vagyok, és összesen 4X találkoztam vele.

De az a slusszpoén, hogy elhagyta a férje, és állandóan ezzel van elfoglalva. Pedig állítólag terhesgondozásra járok, és akárhonnan is nézem, én vagyok a terhes, akit "gondozni" kéne. :)))

Szóval, nem rajongok érte. (A szakmai hozzáértéséről nem nagyon tudok érdemben nyilatkozni, a kevés találkozás miatt.)

2010. jún. 26. 15:11
 15/20 anonim ***** válasza:

:) A mi védőnőnk kedves,aranyos, lelkiismeretesen végzi a dolgát.Alig múlt 24 éves,gyermektelen mindig mosolygós,és hétfőnként látni a szemein hogy jó buliban volt az este.

Szegénykém annyira igyekvő,és még hozzá tenném hogy nincs egy éve hogy el kezdett a mi falunkban melózni.Nem bízom benne,és szívesen végig hallgatom a kérdéseimre adott válaszait.A tankönyvek beszélnek belőle,annyira érződik hogy semmilyen érdemleges tapasztalata sincsen,ráadásul két tűz között van sajna,mert a harmadik babámat is itthon szeretném megszülni.Az idősebb fiamnál az orvosom veszélyeztetett terhesnek nyilvánított,mert voltam olyan buta és elkotyogtam a terveimet.:/ hadilábon állok az orvosi intézményekkel és annak képviselőivel,így a védőnőkkel is.Közvetlenek,mint akinek bátran kinyílhat az ember, de valójában ők is csak rá erőltetik a jónak elfogadott elveiket azokra akik bízni próbálnak bennük.Az ő szavuk szent,és aki nemet mond az lázadó,kötekedő...Nem tudom átmegy -e amit mondanék.Mit is tehetnél.Az ő szakmája mögött óriási intézmény áll,maga az orvostudomány temploma.Tanácsért fordulnak hozzá,bizalmat kap(hiszen muszáj,még ha nem érdemelte ki)így ha elég régóta terpeszkedik már ott,akkor tisztában van a "hatalmával". :) Hasonlítgatja a gyerekeket? Valamilyen formában a TE babád,és a többiek babája,valójában az övé is.Amit te érzel,az tiszta ellenszenv.Túlságosan közel engeded magadhoz azt a nőt.Add tudtára (persze módszeresen) hogy a Te gyermeked felett,ő nem oszthat lapot.Ne beszélgess vele, csak amennyit két idegennek kell,ha hivatalos teendőiket intézik.

2010. jún. 26. 15:29
 16/20 anonim ***** válasza:

3 védőnőt "fogyasztottunk" :) 2 gyermekemmel. Ebből az első kettő szakmailag is ott volt a toppon, mindkettőnek 2 gyereke volt, 40 körüliek. Nekem nagyon sokat számított hogy nagyszülők, szülők híján valaki rámnyitotta az ajtót hetente havonta ha kellett 2 naponta jött, mikor egyedül voltam az első babámmal és azt se tudtam hova kapjak.

Már a beszélgetéstől is jobban lettem:))

A 3.védőnőnk, aki most van szintén nagyon kedves, jön havonta, beszélünk is de szakmailag tud elég vad dolgokat mondani...

Engem mondjuk már a hozzátáplálás anyatejes táplálás stb.ügyben nem kell győzködni meg megtámogatni mert szerencsére a lányom anyatejes és 6hós korától kezdtem etetni szép fokozatosan, de pl. a szomszéd nőnek első gyereke van most, és egyáltalán nem támogatta meg abban hogy próbálja még szoptatni a kisbabáját, hanem a tápszerre is azt mondta hogy nem baj, jó az.

Meg hogy 3 hónaposan adjon a babának almát (de minek??).

De ezt leszámítva védőoltásokról, fejlődésről stb.általában tud mindent.

2010. jún. 26. 15:43
 17/20 anonim ***** válasza:

A mi védőnőnkre nem panaszkodhatunk.

Nem is panaszkodom :)

Először nem volt szimpatikus, de mostanra megkedveltük, kedves, segítőkész, nem okoskodik (3 gyerekem van, nem is értékelném, ha kioktatna...).

Beszélgetünk, nem utasít. Én örülök, hogy havonta jön, így kényelmesebb bármit megkérdezni.

2010. jún. 26. 16:09
 18/20 anonim ***** válasza:

Na a mi védőnőnk sem semmi. Egy kisebb faluban lakunk, de a 21 hónap alatt 3szor volt nálunk. Nyugdíjas korú, ettől függetlenül általában nem tud épeszű válaszokat adni a kérdéseimre. Itt és más oldalakon szoktam utánaolvasni a dolgoknak, és elmondom neki a véleményemet, amit mindig helyeseléssel fogad. A méréseknél meg volt hogy egyik hónapban 81 centit mért, aztán megállapította a köv. hónapban, hogy már szépen nőtt, már 79 centi a gyerek...

Amikor hazajöttünk a kórházból és megmérte, akkor is kevesebbek voltak a centik, és amikor rákérdeztem, az volt a válasz hogy a kórházban nem mérik jól sosem.

Szóval nem sok értelme van oda járnunk.

2010. jún. 26. 16:11
 19/20 anonim ***** válasza:

Költözés miatt a mostani a 2. védőnőm. Még a terhesség alatt "váltottam". Az első egy 30 éves, gyerektelen csajszi volt, de nagyon kedves, lelkiismeretes. Szakmailag is ott volt, többször kijött beszélgetni a terhesség alatt. Ha én mentem tanácsadásra, akkor is legalább 20 percet csak velem foglalkozott. Pedig volt kismamája bőven, de inkább mindenkire több időt szánt.

Volt, hogy csak felhívott telefonon, hogy érdeklődjön, minden rendben van-e.

A 2. védőnő az ellentéte. Egy olyan faluba költöztünk, ahol senkit sem ismerek, nincs semmi segítségem, ketten vagyunk a párommal, csak egymásra számíthatunk. A nő 35 éves, 3 gyereke van.

Egyszer sem volt nálunk a terhesség alatt. Mikor megszületett a fiam, felhívtam, hogy mikor megyünk haza, erre azt mondta, hogy szerinte az kizárt, hogy akkor hazaengednek, majd hívjam akkor, ha tényleg azt a napot mondom, mikor kiengednek. Péntek este császároztak, hétfőn hívtam fel, hogy kedd reggel hazaengednek, még hétfőn mondta a doki. Tiszta hülyének nézett a védőnő, hogy csütörtöktől hamarabb biztos nem megyünk haza. Kedden itthon voltunk...

Aznap kijött, utána én vittem a fiamat 1 hónaposan a tanácsadóiba, hogy nem kellene-e megnézni, megmérni, hogy fejlődik-e rendesen. Megmérte, a fiam fogyott az 1 hónap alatt. Akkor hetente visszarendelt mérésre, de annyi volt csak, hogy megmérte, beírta az adatokat, és már jöttünk is el. Mire észbe kaptam, hogy visszaadta a kiskönyvet, addigra már az irodájában volt.

2 hónapos korától havonta járunk méretni, de ő nem volt kint, csak a fiam 4,5 hónapos korában. Úgyhogy a 9 hónap alatt 2szer volt nálunk. De nem is hiányzik, már megtanultam, hogy a fiam jelzéseit figyeljem. Szerencsére jól működik az anyai ösztönöm...

Neten tájékozódom, ha valamit nem tudok.

2010. jún. 26. 16:25
 20/20 anonim ***** válasza:

Az én védőnőm inkább támadónő ahogy Hofi is mondta. Ha szükségem lenne rá, akkor még a telefont se veszi fel. Akkor jön, amikor ő gondolja, mond ezt-azt, lecsesz ezért-azért, aztán elmegy. Az első 6 hétben, amikor még hetente kellett volna jönnie, akkor még úgy ahogy jött és segített is. Aztán nem tudom miért, mi történt, nem jön hónapok óta. Sőt, már többször is előfordult, hogy a telefont se veszi fel és vissza sem csörget. Pedig fontos lett volna. Akkor felhívtam a doktornénit, ő meg lelkesen segített. Bár megkérdezte, hogy a védőnő hol van?

Nem partner semmiben. Ha kérdeztem tőle valamit, pl. napok óta szinte folyamatosan sír a gyerek, állandóan a növekedési ugrással jött. Könyörgöm! a gyerekemnek nincs folyton növekedési ugrása.... Na, mindegy. Inkább itt olvasok és kérdezek. Többre megyek vele, mint a támadónénivel...

Köszönöm Nektek Csajok!!!! Ja, és Pasik!!!!

2010. jún. 27. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!