Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy év körüli babátokkal...

Egy év körüli babátokkal miket szoktatok játszani? Konkrét játékok, fejlesztő játékok érdekelnének.

Figyelt kérdés
Ez elment vadászni, ez meglőtte, stb játékot szoktunk játszani vagy beültetem a hintába elé ülök egy széken hintáztatom és énekelegetek neki. Szerintem már unja. Mik vannak még?
2010. jún. 26. 12:46
 1/6 A kérdező kommentje:

mondókák és gyerekdalok is érdekelnének, ha lehet olyan linket kérek ahol a dallam/zene is meg van (pl: youtube) mert elég keveset ismerek és ha szöveg megyeget is a dallamával mindig bajban vagyok. :S

Remélem nem fog senki lenézni a miatt, hogy anyukaként ilyen "sötét" vagyok e téren.

2010. jún. 26. 12:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Anya, taníts engem című könyvet ajánlanám (Deákné B. Katalin) - ebben fejlesztő játékok ,

mondókák összerendezve pedig Godina Mónika: Lóg a lába lóga

Ebben a kettőben minden szükséges dolog benne van, nagyon tudom ajánlani

2010. jún. 26. 12:54
 4/6 anonim ***** válasza:
utóbbiban mondókák vannak felsorolva minden helyzetre pl öltöztetés közben, séta közben, evés közben, stb. Én a sok felsoroltból minden helyzetre kiválasztottam 1-2 t, jelenleg azokat mondogatom neki (le is van írva, hogy mikor mit kell csinálni pl. megsimizni a kezét közben, stb.) Nagyon jó!
2010. jún. 26. 12:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Anya taníts engem könyvet én is ajánlom, továbbá a Ringató könyvet is.

Mi szoktunk ezen kívül

- formabedobózni (megfogja a formát én odaforgatom a lyukat ő meg belegyömöszöli, ha sikerül agyondicsérem)

- montessori toronyra fel le rakosgatni a karikákat már ez is egészen jól megy

- építőkockázni (én felépítem, ő lerombolja)

- járássegítőbe bepakol állatkákat és tologatja

- labdázunk (gurítgatva)

- énekelni és táncolni (ritka ronda hangom van szerintem, de imádja)

- mostani új kedvenc a golyóvezető, már elég ügyesen megy neki

- meséket olvasok, képeket nézünk együtt és úgy mondok neki történeteket nagy keménylapu színes mesekönyvből, amit ő is forgathat

- bábozunk nagyon szereti

- hintázunk és homokozunk

- vagdostam ki újságokból képeket és azokat mutogatom neki, hogy mi micsoda és mire való (persze csak egyszerűbbeket), "tanuljuk" a kérem-tessék odaad-elkér tárgyakat "játékot"

- ha szárítóról szedek ruhát akkor hajtogatás előtt pakolászhatja az ágy tetején

- főzéskor kap egy műanyag tálat egy fakanállal ami az övé (másra nem használom, külön is van téve) amivel "irányít", hogy mit hogy csináljak és nagy hangon kommentál :) szoktam neki "varázsolni" ahogy megkeverem a kajcsit stb...

és még sorolhatnám annyi de annyi minden van :) olyan az agya mint a szivacs, most már lehet fejleszteni.

2010. jún. 26. 21:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Tegnapi utolsó vagyok. Nem tudom, hogy jár-e a babád, de ha igen, akkor a következők is nagyon szórakoztatók :)

- kukuccs játék akár a baba, akár te egy pléddel, pelussal bármivel az arcot eltakarni, majd kukuccs garantált siker

- fogócska...az én lányom eszméletlenül élvezi, persze sosem kapom el, mert mindig ravaszul elfordul, elkanyarodik és hangosan kacag annyira tetszik neki

- buborékfújás...főleg, ha süt a nap na az is nagyon szuper

- puszicápa :D saját találmány. mindenki ismeri a cápa filmben mikor jön a dög..tu-du tu-du na én is így kezdem, szépen lassan, majd ahogy közeledem felé egyre gyorsabban, majd elkapom agyon puszilgatom ahol érem...már vigyorogva várja, hangosan sikongat annyira élvezi

2010. jún. 27. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!