Mit tegyek azért, hogy újszülött kisbabám étrendje átálljon 3 órásra?
Az enyém is ezt csinálta az elején, rettenetes volt. A végén már nem tudtuk, hogy most az éhség miatt sír, vagy a hasa fáj. :(
Egy újszülöttet viszont felesleges 3 órán keresztül váratni. Annak idején, amikor ezt erőltették, mindig adtak a köztes időben teát vagy cukros vizet. Szerintem bőven elég, ha kivárod a 1,5-2 órát, napközben pedig, ha nagyon alszik, 4 óra után ébreszd fel. Nekem legalábbis ezt javasoták, bevált. Aztán ahogy egyre többet tud enni egyszerre, úgyis beáll a 3 órára. Az enyém most 2 hónapos, órát lehet hozzá igazítani. :)
Az is lehet, hogy csak a szopásinger miatt szopizna, erre nagyon jó a cumi. Ha szopik, akkor valóban nem kell itatni vele semmit, viszont nem árt beszerezni egy mérleget, és lemérni, hogy kb. fél óra alatt mennyit eszik. Ha a súly szerinti mennyiséget megeszi, akkor legalább 2,5 órát ki kellene bírnia. Túl etetni nem szabad, mert megterheli a gyomrát, és fájni fog a hasa. Szóval, ha megevett egy normálisnak mondható mennyiséget, akkor próbáld meg a cumit. És ami fontos, evés közben ne hagyd elaludni. Sok baba csinálja, hogy szopizik egy keveset, aztán szépen beájul, és 1 óra múlva lehet kezdeni az egészet. Ilyenkor fel kell kelteni, kicsit csikizni, piszkálni a nyakánál, de csak akkor, ha azelőtt aludna el, hogy jólakott. Egyébként ezt csinálták a csecsemőgondozók is, amikor lehozták a kicsi lányomat szoptatni, és ő csak aludt rendületlenül. Ez lehet, hogy az igényszerinti szoptatók ellenzik, de azt szerintem nem lehet hagyni, hogy egy szopizás órákig tartson és egyszerre nagyon keveset egyen.
Ha ezt így csinálod, szerintem nem fog aludni hat-hét órát egyhuzamban.
Sokan nem akarják rászoktatni a cumira, de szerintem egy jó dolog. Először állandóan cumizott, egyszerűen csak "cumista lánynak" hívtuk. De egy idő után, amikor már gőgicsélt, nem kellett neki, már csak alváshoz kell. Most 5 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!