Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy adjam babámnak a Chamomil...

Hogy adjam babámnak a Chamomilla vulgaris ch 15-öt fogfájásra?

Figyelt kérdés

Ki mit tud róla? Ez eseti fájdalomcsillapító? Akkor adjam ha fáj a foga? Mennyi idővel utána hat és meddig? Milyen időközönként adható? Evés előtt, vagy után? Vagy folyamatosan kell adni? Naponta hányszor?

Ha valaki tud tapasztalatokkal segíteni, megköszönöm:-)

2008. nov. 5. 18:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Minden homeos szerre vonatkozik, hogy előtte és utána fél órával se inni se enni nem szabad! Valamint a mentolos dolgokat is kerülni kell mert gyengítik a hatását. De ez egy csecsemőnél nem aktuális kérdés. Egy nagyon pici babavízben vagy felforralt és lehűtött vízben (kb. annyi legyen mint amennyi nyál van a szánkban), feloldasz 5 db golyócskát és megitatod vele. Kb. fél óra míg hat, legalábbis én így vettem észre a babámon. Ha nagyon muszály akkor két-három óránként ismételheted. Ez fájdalom és lázcsillapító hatású, kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz és nem lehet túl adagolni. Nincs mellékhatása, ill. ritkán annyi hogy a elején erősödhetnek a panaszok. De én ezt nem tapasztaltam se a babámon, sem magamon. Egyébként én a színtén homeos Viburcol kúppal sokkal jobban meg vagyok elégedve, mert az én babám arra jobban reagál. És tovább is tart a hatása. Persze ez csak az én véleményem. Hiszen a gyógyszerek közül is van amelyik jobban hat és van amelyik nem. Ez egyénfüggő is. Azért túl sokszor ne add neki egy nap, de szerintem ha 3x5 golyócskát adsz neki egy nap azzal biztosan nem ártasz. Nekünk elég volt egy nap 1x5 golyócska. És ami még fontos, hogy magát a szert nem szabad elektronikai berendezés közelében tárolni, tehát Tv, mikro, mobiltelcsi stb.... És alufóliába sötét helyen kell tárolni. Én a fehérneműs fiókban tárolom. És az is fontos, hogy a gyolyócskák nem érintkezhetnek sem a kezeddel, sem fém kanállal stb... De a fiola úgy is van kialakítva, hogy ki lehessen normálisan adagolni. Most hírtelen ennyi info jutott eszembe, remélem segítettem és ha vmi kimaradt remélem más még megírja neked. Fél éves kislány anyukája.
2008. nov. 5. 19:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Minden homeopátiás szerre (így erre is) igazak a következők:

Előtte-utána fél órával (ilyen kicsiknek elég egy negyed óra is) enni-inni tilos, mert a gyógyszernek tiszta nyálkahártyáról kell felszívódnia.

Nem szabad lenyelni, szopogatni kell, mivel a nyálkahártyáról kell felszívódnia.

Gyerekeknél fel lehet oldani pici vízben (semmi másban!) és úgy beadni a szájába. Én inkább összetörtem két műanyag kanál között és úgy adtam a szájába, így hamar elolvad.

Nem szabad fémmel érintkeznie, nem tárolható elektromos eszköz közelében, mert ezek semlegesíthetik a hatását. (ezért töröm műanyag kanalak között)

Ami direkt a Chamomillára vonatkozik: nem úgy működik, mint egy fájdalomcsillapító, amit beadsz és elmúlik tőle a fájdalom. Egyszerre 5 golyócskát adj belőle, ezt ismételd napi 2-3x. Az utolsó adagot lehetőleg lefekvés előtt add be.

És ismét minden homeós szerre vonatkozik (legalábbis a tüneti szerekre): addig kell adni, amíg a tünetek fennállnak. Ha a tünetek megszűntek, fokozatosan abba kell hagyni (tehát a következő napon már csak 2x adsz, aztán már csak 1x, majd már semmit) Ha ezután (vagy a fokozatos elhagyás közben) újra tüneteket észlelsz, nyugodtan lehet előlről kezdeni, de folyamatosan szedni (ha nincs tünet) nem szabad, mert ellenkező hatást érhetsz el.

Remélem, segítettem. Ha van még kérdésed, írj nyugodtan!

2008. nov. 5. 19:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy belekontárkodok, mert nem én kérdeztem. De nekem azt mondták a gyógyszertárban, hogy teában adhatom. Én kb. 100 ml teában oldva adom neki. Akkor az nem is használt semmit?
2008. nov. 5. 20:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én egy évig jártam homeopata orvoshoz aki erre szakosodott és ő kifejezetten kihangsúlyozta hogy folyadékba nem szabad tenni a golyócskákat, mert gyengíti a hatását. Ezért szabad a babának is csak egy nagyon nagyon pici vízben feloldani. De amit az utánam köv. írt, hogy összetöri két műanyag kanállal az is nagyon jó ötlet. De teába ne tedd kérlek!
2008. nov. 5. 21:09
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sokat segítettetek..)
2008. nov. 6. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!