Hogy adjam babámnak a Chamomilla vulgaris ch 15-öt fogfájásra?
Ki mit tud róla? Ez eseti fájdalomcsillapító? Akkor adjam ha fáj a foga? Mennyi idővel utána hat és meddig? Milyen időközönként adható? Evés előtt, vagy után? Vagy folyamatosan kell adni? Naponta hányszor?
Ha valaki tud tapasztalatokkal segíteni, megköszönöm:-)
Minden homeopátiás szerre (így erre is) igazak a következők:
Előtte-utána fél órával (ilyen kicsiknek elég egy negyed óra is) enni-inni tilos, mert a gyógyszernek tiszta nyálkahártyáról kell felszívódnia.
Nem szabad lenyelni, szopogatni kell, mivel a nyálkahártyáról kell felszívódnia.
Gyerekeknél fel lehet oldani pici vízben (semmi másban!) és úgy beadni a szájába. Én inkább összetörtem két műanyag kanál között és úgy adtam a szájába, így hamar elolvad.
Nem szabad fémmel érintkeznie, nem tárolható elektromos eszköz közelében, mert ezek semlegesíthetik a hatását. (ezért töröm műanyag kanalak között)
Ami direkt a Chamomillára vonatkozik: nem úgy működik, mint egy fájdalomcsillapító, amit beadsz és elmúlik tőle a fájdalom. Egyszerre 5 golyócskát adj belőle, ezt ismételd napi 2-3x. Az utolsó adagot lehetőleg lefekvés előtt add be.
És ismét minden homeós szerre vonatkozik (legalábbis a tüneti szerekre): addig kell adni, amíg a tünetek fennállnak. Ha a tünetek megszűntek, fokozatosan abba kell hagyni (tehát a következő napon már csak 2x adsz, aztán már csak 1x, majd már semmit) Ha ezután (vagy a fokozatos elhagyás közben) újra tüneteket észlelsz, nyugodtan lehet előlről kezdeni, de folyamatosan szedni (ha nincs tünet) nem szabad, mert ellenkező hatást érhetsz el.
Remélem, segítettem. Ha van még kérdésed, írj nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!