Ti adnátok a Kata nevet kislánynak?
Figyelt kérdés
A férjem bele van szerelmesedve ebbe a névbe, nem is tudom miért. A Katalin meg nem passzol a vezetéknévhez, túl sok lenne az "L" betű úgy meg. Nekem herótom van az ilyen becenevektől, rokonságban is van 1 és a mai napig utalja a nevét, mert hogy a szülei "elintézték" egy becenévvel.2018. okt. 24. 20:18
11/16 anonim válasza:
Én Katalin vagyok, Katának hívnak és nem ezt adtam a lányomnak, de amúgy szeretem a nevemet, ha nektek tetszik, akkor adjátok ezt.
12/16 anonim válasza:
Én sem szeretem az anyakövezett beceneveket. Ezért lett a lányom hivatalosan Katalin, de születése óta mindenki mindenhol csak Katicának hívja.
13/16 anonim válasza:
Nem.
Nem tetszenek a becenevek, bár a Katalinnál egy fokkal jobban tetszik, sosem adnám. Kati. Á, nem.
14/16 anonim válasza:
Nálunk van a családban Kata (30 feletti és 1 év alatti is) és szerintem jó név. Nem tűnik annyira becézőnek, mint mondjuk a Katica, Katinka, Kató. Persze lehet, csak azért, mert megszoktam.
Egyébként a család "felnőtt Katája" kifejezetten örül, hogy Kata és nem egy Katalin a tömegből. Mondjuk most már Katalinokból sincs tömeg...
15/16 anonim válasza:
Én adnám, mivel egy szép, frappáns név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!