Írnátok mondókacímeket amiket 10 hetes babának szoktatok mondani?
Tokmindegy mit mondasz neki
Meg nem erti
Akar petofi osszest is felolvashatod
A lenyeg nem a mondokan van hanem a hangodon es a ritmuson.
En spec linkin parkot es hasonlokat enekeltem nekik :-D
Születés óta ezeket mondogatom, mert ezeket szeretem:
Kis kece lányom
Som virág som virág
Csip csip csóka
Mókuska mókuska felmászott a fára
Süss fel nap
Hej Vargáné
Amúgy a YouTube-on vannak jó mondókás lejátszása listák, én onnan merítettem ötleteket.
Bújj bújj zöld ág...
Süss fel nap...
Boci boci tarka...
Érik a szőlő...
Cirmos cica haj...
Csip csip csóka...
Som virág
Bujj bujj zöldág
Érik a szőlő
Vuk dala
Gyí paci paripa
Hopp Juliska
Meg ami épp eszembe jut.
Igaz nem mondókák, hanem inkább dalok
Amikor babakocsiban tologattam én általában az old mc donalds had a farm dalt énekeltem neki, a refréneknél hol jobbra ráztam a kocsit hol balra hol meg oda vissza, akkorákat kacagott és kérte ujra ujra :) á nem is néztek meg az utcán kicsit sem :D de amugy pozitivan kedvesen :)
Talán ez aminek olyan jo kis ritmusa van, hogy beugrott egy baba mellett :)
Amikor még amugy egy mondoka sem jutott eszembe. De aztán a megy a gőzös is megjelent otthon, már nem tudom épp ringathattam vagy mit csináltam közben, vagy bölcsisen pl kerekecske dombocska,játszva a kezével és csikizés a vége. Stb. Inkább olyan 1,5 éves kortol mondokáztam, addig inkább énekelgettem. Hol "bulizósat" vidámat, hol vígasztalót (Édes kisfiam), hol altatót (Füles macko mondogat ma szép meséket gyerekek), vagy (jóéjt gyerekek búcsúzik a füles mára)-ez utobbin elsírta magát a végén talán tul "temetős"a stílus, igy azt a továbbiakban kihagytam.
De amit irni akartam igazábol a babáknak még a csilingelős hangok a kincs, pl kötforgo zene, es sokat be is tettem neki a babies song bubble meg ilyesmi csilingeléseket a netről. (Es képesek babaaltato zenébe is reklámokat tenni felháborito, miközben az ember az alvásért imádkozik, csak megjegyeztem)
Szoval nem véletlen az sem hogy automatikusan vékonyabb hangon szolunk a babához. A neten bővebben írnak erről az ösztönről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!