Nyűgös a baba, mert "vizes" az anyatej?
Kisfiam is szerdán volt 3 hetes, 3100 grammal született, 2990-nel jöttünk haza október 2-án, most okt 16-án, kedden 3390 g volt. A védőnő szerint ez a súly kevés.... Szerintetek is? Eddig 100% anyatejes de szerintük (védőnő+ gyerekorvos) tápszeres pótlás kell mert a babának nem elég a súlygyarapodás, meg elég sírdogálós, és szerintük ez azért van, mert nem lakik jól, éhes marad. Igazából jogos is, mert akár óránként is lehet etetni, nem utasítja vissza....És utána folytatja a bömbölést.. Létezik olyan, hogy "vizes" az anyatej?
A baba borzasztó nyűgös tud lenni, és iszonyat keveset alszik. Nappal egyáltalán nem alszik, rengeteget sír, nyűglődik. Éjszaka is 2-3 óránként kel, és nehéz elaltatni. Szoptatáson soha nem aludt el, vagy nagyon ritkán,utána szinte mintha még jobban felébredne. Tovább bömböl általában :( Kap 2 féle cseppet is hasfájásra is, mert arra gyanakodtunk, orvos ajánlotta a cseppeket.
Egyre tobb kerdesben /kommentben forumon olvasom ezt az OLTARI NAGY MARHASAGOT amit a nagyon okos gyerekorvosok es vedonok mondanak
TAPSZERES POTLAS KELL. 🐴f***t kell. Bocsi. Az kell h te es a kisbabad egymassal foglalkozzatok. Tuudom/tudom faraszto es tudom elkeserito h rengeteget sir/cicizik semmire nincs idod stb de hidd el, ha most hagyod neki meghálálja magát az egesz helyzet. Nincs olyan, hogy a kisbaba szamara nem megfelelo az edesanyja teje. Olyan lehet, hogy rossz technikaval szopizik. De meg pici es konnyen meg tudod neki tanitani. Esetleg a cukrosabb reszt szivja ki es a zsirosat nem. Kerlek, hivj ki egy szoptatasi tanacsadot, o nezzen rad, ne a tapszerkommando. Ereszd el ezeket a nagyon okos tanacsokat es hidd el, tökéletesen jok vagytok együtt, menni fog es nem kell még a tápszer. Igen, vannak helyzetek amikor kell, de a felnott emberek sem mukodnek ugyanugy, ahogy a kisbabak sem. Nem azonos a hizas ahogy az etvagyuk sem. A cseppek hatasosak lehetnek de semmi sem jobb annal ha hastornaztatod, bufizteted a babad.
Nem, ez butaság. Akkor is, ha a védőnő mondja.
Azért cicizne folyton, mert kicsi, nem azért, mert mindig éhes. Nekik a szopizás sokkal több az evésnél. Kapcsolat vele, megnyugvás, biztonság.
Hidd el, csomóan nyomatják ezt a butaságot, hogy nem elég, nem elég. A természet és a baba értik a dolgukat.
Nálunk hiába volt tej, nem szopizott a babám. Na, oda kellett pótlás, mert enni muszáj.
De ha tápszert adsz neki, elkezded a cumisüvegeztetést, talán annyi volt a szoptatásnak. Tudom ,hogy nem könnyű folyton szoptatni, de hidd el, lesz ez jobb is. Ez időszakos. A babádnak erre van szüksége. De olyan hamar eltelik ez az idő.
Abszolút elég kell legyen a tejed. Az én kisfiam okt 1-én született 2590g-al, sajna egy hetet bent voltunk problémák miatt így akkor 2640-el jöttünk haza. Most 2860, és még nincs 3 hetes. Védőnő szerint abszolút rendben van, heti 150g gyarapodás amit produkál az tökéletes.
Egyébként nekem meg a szopi nem megy, sajna a kórházban lefejve kapta a tejet cumisüvegből így van némi zavara, de haladunk előre és egyre jobb. Az én kisfiam napi 5x eszik 80g-ot. Szóval a napi 10-12x 60 g bőven jó kell legyen.
A megfelelő mennyiséget így tudod kiszámolni. Pl 3,3kg babánál
3,3x130 iéletve 3,3x150 ez a napi min és max mennyiség ezt kell elosztani az étkezések számával és kijön egyszerre mennyit kell egyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!