3 hetes babám folyamatosan sír. Tanácstalam vagyok. Mindent kipróbálunk, semmi nem nyugtatja meg. Jó tanács valakinek?
Anyatejes baba, mást nem is kap. Probléma a következő: egyszerűen rengeteg időt, 12 órákat fenn van alvás nélkül. Közben nézeget, szoptatom, akkor büfizik, szoptatáson már jóideje nem alszik be, időnkén t mintha görcsölne, húzkodja fel a lábait, arca eltorzul, bömböl. Órák hosszat képes bömbölni. Aztán abbahagyja, kézben elvan, de aludni nem hajlandó.
Amikor csak kéri, szoptatom. Gondolkodom, talán az a baj, hogy túl van etetve? Büfi van, puki van, széklet van egészséges mennyiségben. Laktoherb teát iszok. Talán az a baj? Espumisan-t elkezdtük adni neki, napi 3x55 cseppet és BioGaia-t, napi 1x 5 cseppet, étrendemre figyelek, de úgy tűnik, semmi eredmény. 3x felkel éjszaka is. Teljesen tanácstalan vagyok mi baja lehet. Megfázva nincs, füle nem fáj.
Teljesen tanácstalan vagyok :( Kocsiban húzkodjuk az erkélyen, attól elalszik, de hamar újra kezdi.
Valaki jó tanács?
Lehet neki nem váltak be ezek a pocak fajos szerek. Van még esetleg az infacol.
Ha nem ódzkodsz tőle, hordozokendo is jó megoldás szokott lenni. A baba függőleges helyzete miatt könnyebben megy a bufi, puki. És ha szereti el is alszik.
Tornáztasd a lábat, fel a pocihoz, nézz róla youtubeon videót hogy kell, z is segít a pocak fájásban.
Mmmm más most nem jut eszembe. 3 hónapos korukra szokott enyhülni, sajnos a miénk is hasfájós volt, bármilyen praktika is volt soron.
Esetleg eszel valamit ami bánthatja? Puffasztó? nekünk pl a hagyma paradicsom is ilyen volt. Úgyhogy azt egy időre elhagytam.
Ha egy ilyen idős baba ennyire sír, vagy fáj valamije, vagy éhes, vagy fázik.. Lehet kevés a tejed. Van otthon biztonsági tartalékos lefejt tejed? mert ha most odaadod neki, és bevágja az egészet, és alszik mint a bunda, akkor tuti éhes.
A fázást könnyen tudod ellenőrizni, ha a száddal megnézed a tarkóját, és hidegebb,mint a szád akkor fázik.
A szoptatós tea nálunk hasfájást okozott, próbáld ki milyen, ha nem iszod.
A hordozás nálunk is bevált, nem is volt így hasfájós a fiam.
A babádnak 12 óra összefüggő ébrenlét nagyon sok, próbáld meg valahogy nap közben altatni: babakocsi, kendő, pihenőszék, hinta beválhat erre a célra.
Laktoherb nálunk is görcsöket okozott neki. A 0% sör és a macikávé jobban bevált. A kendőt is nagyon tudom ajànlani én is.
Sok baba hasfájós. Van, hogy azon kívül nem tudsz sokat tenni, hogy ölbe veszed és vígasztalod.
Szoptatos teat hagyd abba. Helyette Karamalz.
Espumisan helyett pedig Colief laktaz, szoptatott babaknak jobban bevalik hasfajasra. Es ne etesd folyton, rendszer kell a pocakjanak (min. 1,5-2 órán belul ne).
Utolso igazad van. Pedig gyakorlati jo tanacsokat adtunk.
Kerdezo ne figyelj a pontozasra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!