Szerintetek is nagyban befolyásolja ez, hogy milyen nevek tetszenek?
Szerintem nagyon nagy mértékben függ az, hogy milyen nevek tetszenek neked, illetve, hogy az adott névről mi a véleményed, hogy ismersz-e az adott névhez személyt, akit tudsz kapcsolni hozzá, ha eszedbe jut a név és mi a véleményed a személyről.
Pl. a környezetemben nagyon sokaknak tetszik a Szabolcs név, nekem a volt osztálytársam jut eszembe róla, aki kövér volt és büdös állandóan. De pl. az első edzőm, akit nagyon szerettem, az Ádám, és a mai napig nagyon tetszik ez a név.
Persze, hogy befolyásoló
Én ezért nem szeretem a Zsanett nevet
És emiatt nem lehetett a lányunk neve Viola ( férjem vétózta)
A sajár részemről van benne valami, akaratlanul is de embereket kapcsolok a névhez. Mint pl a Lili ami a páromnak tetszett de a műkörmösöm jutott mindig eszembe, vagy pl az Krisztina név amitől herotom van mert egy lányt így hívtak akit kinem álltam.
Én arra törekedtem hogy olyan nevet találjunk ki a kislányunknak amilyet nem ismerek és nem jut eszembe senki. Szerencsére sikerült.😊
Persze. Ez nem szándékos, mindenki tudja, hogy igazából a név maga nem rossz, de nem lehet ellene tenni.
Nálunk is befolyásolta a névadást.
Bizony befolyásolja. Én mondjuk valamennyire el tudom különíteni a kettőt, de pl a párom nem igazán. Épp babanévadás előtt vagyunk, és akárhányszor előállok egy ötlettel: “az nem jóóó, úgy hívtak a volt szomszédom lányának a barátnőjének a húgát, aki egy pcsa volt..”
Ettől a falra tudok mászni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!