Ti hogy adjátik be babátoknak a d vitamint?
Nekem sem jött be a kanalas módszer.
Úgy oldom meg, hogy bimbóvédővel szoptatok, és abba cseppentem bele és kiszívja az anyatejjel együtt.
Azért jó anyatejbe, mert a D vitamin zsírban oldódó. És a tejben van zsír, ami oldja.
Szerintem ha egyáltalán nem tudsz pár cseppet sem kifejni, akkor szoptatás előtt csepegtess a szájába. ÉS így rászívja az anyatejet, lesz ami feloldja a vitamint.
Nekem azt mondta anno, jó bárhogy, még úgy is, ha az ujjamra csöppentem és bedugom a szájába.
Ezt végül nem alkalmaztam, ált. a szájába cseppentem én is.
Az meg teljes hülyeség, hogy szájból (nyálkahártyáról) ne szívódna fel, szívesen elküldeném az ilyen “szakembert” egy továbbképzésre.
De, felszívódik simán is.
A védőnőd tudtatlansága ijesztő.
A zsírban oldódó vitaminok RAKTÁROZÓDNAK a szervezetben pár hétig, az alatt edig jut zsír a szervezetebe és fel tudnak szívódni. Nem pedig azt jelenti ez a kifejezés, hogy ha nem zsíros dologgal EGYSZERRE nyeli le, akkor kiszalad a testéből azonnal, felszívódás nélkül.
Megjegyzem, a vízben oldódóaknak is át kell haladni a beleken és közben szívódgatnak felfelé néhány órán át.
És ez védőnő ...
6
Jézusom ... NEM kell feloldódnia a felszívódáshoz anyatejben ... Az egyébként OLAJOS cseppnek ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!