1,5hetes babánál már jelentkezhet hasfájás?
Szia, igen, könnyen lehet, hogy már fáj a hasa. Amire érdemes odafigyelni: ne egyél puffasztó ételeket (az én babám pl. amikor borsófőzeléket ettem, 1 napig sírt és pukizott egyfolytában), ne igyál tejserkentő teákat, mert azoktól is nagyon fáj a babák hasa, a Péterfyben ezeket kimondottan megtiltották. Rengeteg vizet kell inni, tejet, gyümölcsleveket csak nagyon minimálisan. Minden szoptatás után legalább jó 10 percig büfiztetni kell, kis textilpelust fektetsz a válladra, odaveszed a babád és le-föl sétálgatsz vele, mozogsz, jönni fog a büfi.
Nálunk a babamasszázs is nagyon jól bevált. Hanyatt fekvésben a kis hasát amikor masszíroztam, nagyon sok levegő távozott: [link]
Nagyon vigyázni kell az ilyen hasfájás elleni készítményekkel, főként pár hetes babáknál! Én biztos, hogy nem adnám! A nagyobb lányom kapott ilyen cseppeket pár hetesen, úgy meghajtotta, üvöltött!
Bemásolom Neked kiváló gyermekorvosunk írását ezekről a cseppekről:
"Dr. Szakács Krisztina Gyermekorvos hivatalos oldala
Már a sokadik esettel találkozom. A laktáz enzimet tartalmazó cseppek NEM segítenek a csecsemőkori kólikán! Amennyiben a laktáz enzim működése bizonyítottan csökkent, illetve hiányzik, akkor természetesen van létjogosultsága a laktáz enzim pótlásának, viszont azt érdemes szem előtt tartani, hogy a veleszületett enzimhiány ritka betegség!
A laktáz enzim hiánnyal (pl. veleszületett enzimhiány) járó kórképre jellemző, vezető tünetek a következők:
puffadás, fokozott gázképződés, hasmenés, hányás, savanyú szagú széklet. A hasfájás nem a kólikára jellemző időpontokban jelentkezik, hanem minden etetés után."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!