Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A Neis Vac-C oltás hány...

A Neis Vac-C oltás hány hónapos kortól kérhető? És mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Tapasztalatokat is várok akik már beadatták a gyermeküknek.

A lányom 15 hónapos múlt.

Köszönöm mindenkinek.

2010. jún. 22. 23:21
 1/8 anonim ***** válasza:

[link]

Ez tulképp mi ellen van, sima agyhártyadulladás?

lányom is 15 hós

2010. jún. 22. 23:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Szia! igen úgy tudom hogy agyhártya gyull.ellen van.
2010. jún. 22. 23:29
 3/8 A kérdező kommentje:

Ezt találtam:

Milyen típusú vakcia a NeIsVac-C és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A NeisVac-C szuszpenziós injekció egyike a fertőző betegségek elleni védekezésre szolgáló készítményeknek, a vakcináknak. A NeisVac-C az ún. C csoportú Neisseria meningitidis baktérium okozta fertőzések megelőzésére szolgál. A vakcina hatására az emberi szervezetben védekező mechanizmus indul be, ellenanyagok termelődnek a C-típusú Neisseria meningitidis baktériumok ellen.

A Neisseria meningitidis C-típusú baktérium súlyos, akár életveszélyes fertőzéseket okozhat, úgymint agyhártyagyulladás (meningitisz), és vérmérgezés (szepszis).

Ez a vakcina kizárólag a Neisseria meningitidis C-típusa által okozott fertőzések megelőzésére alkalmazható. Nem nyújt védelmet más típusú Neisseria meningitidis baktérium, illetve egyéb kórokozó okozta agyhártyagyulladás, vagy vérmérgezés ellen.

Más vakcinához hasonlóan a NeisVac-C sem nyújt teljes védelmet minden oltott személynél a meningococcus C-típusú fertőzéssel szemben.

2010. jún. 22. 23:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Én ezeket mind a gyermekorvosunkkal beszéltem meg... Mi is beadattuk. Milyen tapasztalatra gondolsz? Beadta, aztán nem lett beteg. Nem volt mellékhatás vagy ilyesmi...
2010. jún. 23. 06:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Mi 1 évesen adattuk be,2200 ft volt. 5 napja,eddig nem volt mellékhatás.
2010. jún. 23. 08:09
 6/8 anonim ***** válasza:
kislányom 4 hónapos. 3 hónaposan kapta meg az első oltást, és jövő hónapban kapja az emlékeztetőt. nem lett lázas tőle csak borogatni kellett az oltás helyét mert egy kicsit megduzzadt. lehet hogy rosszul emlékszem, de azt hiszem az első oltás 6700 ft volt, és a második 2200 ft. de nem vagyok benne biztos.
2010. jún. 23. 09:26
 7/8 anonim ***** válasza:

1 éves kor alatt 2 oltás kell , 1 éves kor után már csak 1. 2300 ft körül van az ára.

Az én kislányom is 3 hósan kapta meg és nem volt semmi mellékhatás, borogatni sem kellett.

2010. jún. 23. 09:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. jún. 23. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!