Kislanyotok neve hogy viszonyul a sajat nevetekhez?
Van, aki direkt olyat adott, ami rimel/hasonlit a sajat nevere vagy ugyanolyan betuvel kezdodik? Vagy olyan, aki ugy szereti a sajat nevet, hogy a gyerekenek is ugyanazt adta?
Vagy esetleg direkt olyan nevet adtatok, ami stilusban teljesen az ellentete a sajat neveteknek?
Csak kivancsisagbol irtam ki a kerdest. Nalunk az a helyzet, hogy en nem szeretem a sajat rovid, kemeny hangzasu nevemet, ezert a lanyom hosszu, lagy hangzasu nevet kapott. Pedig szivesen adtam volna az enyemhez kicsit hasonlot, csak hat azok se tetszettek.
Van olyan ismerősöm ahol anyuka nevét kapta a gyerek. Nekem ez egyáltalán nem tetszik... Fiúknál még csak csak.
Saját nevemet sose adnám lenne egy kis Gizi meg egy nagy Gizi egész életünkben? (csak példa a név)
A bátyám és a férjem is ugyanazt a nevet kapta anno mint az apjuk, most már 40 évesek, mai napig kis Jani stb. A férjemet kifejezetten zavarta így nem is szerette volna ha a fiunk az ő nevét kapta volna (pedig nekem az ő neve pont tetszik).
Az én nevem egy viragnev és elég sok kemény hang van benne valamint becézett forma. Ezek nekem mind nem jönnek be. Egy név legyen normális majd becezgetem én ha akarom.
A lányaimnak kifejezetten lagy hangzású két tagu nevet választottam. Ez nem volt tudatos, egyszerűen azok tetszettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!