4 hetes kisfiam már több mint 1 kg-ot hízott a születési súlyához képest. A védőnő azzal riogatott, hogy túletetem, és hogy a hízással gond lehet, mert majd nem bírja a pici szive. Van e okom aggodalomra?
Figyelt kérdés
4 hetes kisfiam már több mint 1 kg-ot hízott a születési súlyához képest. A védőnő azzal riogatott, hogy túletetem, és hogy a hízással gond lehet, mert majd nem bírja a pici szive. Én úgy gondoltam, hogy egy baba nem eheti túl magát, mert ösztönlényecske, és hogy változó, hogy melyik baba hogyan gyarapszik. Van e okom aggodalomra?2008. nov. 4. 07:48
11/12 anonim válasza:
Nem értem az egyik válaszolót! Miért is kellene szoptatás alatt akár minimális diétát is tartani???! Szerintem változatosan kell étkezni, és maximum nem hatalmas mennyiségeket! De hogy diétázni kellene ilyet még nem nagyon hallottam, sőt mindenki azt mondja hogy a szoptatás nem a diéta időszaka! A hurka kolbász szalonna és a disznóhús sem hiszem hogy egészségtelen főleg ha mangalicáról beszélünk! Egyébként az 1 kiló 4 hét alatt szerintem egyáltalán nem sok az én babám is ennyit hízott az első 4 hétben és nem szólt érte senki!
12/12 anonim válasza:
Az én kisfiam 1,5 kilót hízott az első hónapban, a 2-ban szintén. Rengeteg anyatejes eszik, csak akkor hagyja abba, ha elveszem tőle, magától sosem, szóval szerintem túl lehet etetni az anyatejes csecsemőket is. A kisfiam, ha nem vigyázok, 300 grammot is betermel egy evésre, ami nagyon leterheli a pociját, utánna persze jön a sírás, mert fáj neki, és én nagyon sajnálom.Szóval érdemes vigyázni, de a kicsid hízása egyáltelán nem mondható extrémnek az előző válaszok alapján sem!
Jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!