Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti elmennétek a babával?

Ti elmennétek a babával?

Figyelt kérdés

Hétvégén a férjemnek lesz egy nagyon fontos előadása amire már tavaly óta készül egy tanfolyam keretén belül (Budapesten lesz, tőlünk ez két és fél óra autóval) igy elutazik már csütörtök este. Az ünnepélyes lezárása a kurzusnak vasárnap lesz amire nagyon szeretnék elmenni a picivel, ezzel meglepve a férjemet. Egy barátnőm felvinne kocsival és még aznap délután haza is jönnénk. A teremben a meghivottakkal kb fél óra-háromnegyed órát lennénk amig koccintás van és kiosztják az okleveleket. Arra gondoltam, hogy magamra kötve vinném ilyen kenguru szerüségben, de ott lenne ugye a hordozja is.

A lányunk két hetes lesz.

Ti igy elmennétek egy ekkora babával?

2018. szept. 10. 21:26
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
68%

Egyrészt kettő hetesen nem való tömegbe, sem 5 órás zötykölődés nem való neki.

Másrészt a kenguru káros.

2018. szept. 11. 09:10
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp! Fentebb tök okot is írtak, amivel egyetértek, plusz csak TBC oltást kapott, 2 hónaposan kap csak oltást!
2018. szept. 11. 09:53
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon gyenge még a pici imunredszere ahoz hogy ennyi ember közé vidd,én sem vinném.
2018. szept. 11. 10:02
 24/27 anonim ***** válasza:
57%
Egyrészt magam miatt sem, de ha jól vagy ez nem kizáró ok. (Hordozni nem ajánlott 6 hét előtt, de ezen is átlépnék, a fél óra nem sok. Többen írták, kengurút NE!! Ha nincs még hordozó kendőtök, nem ott kellene próbálni, egy újszülött nem sok mindenben hordozható még, bele kell jönni mire megtanulod gyorsan magadra kötni.) legnagyobb indok a baby immunrendszere. Ami nincs. Ha bárkinek egy banális náthája van - legyen csak nátha, ne fosós hányós vírus - tuti elkapja, akár a tüdejére is rámehet rosszabb esetben. Ezt nem kockáztatnám. Sajnálom.
2018. szept. 11. 13:02
 25/27 anonim ***** válasza:
60%

Nem. A gyerek még pici, te még vérzel, minek?

Régen, mikor sokkal többet dolgoztak a nők még földeken és kellett a munkaerő, akkor sem mentek egyből szülés után ide-oda. 6-8 hét gyermekágy. Nem kell hősködni.

2 hónapos babát se vinnék, 2 heteset meg semmiképp.

"8-ashoz: mert nehéz a feje a gerincéhez képest és a kenguru nem tartja - ami nem ül-áll magától nem szabad függőleges testhelyzetben hordozni, tartani fejtámasztás nélkül."

Engem is sokat vittek kenguruban - persze nem kéthetesen(!), semmi mozgásproblémám vagy gerincproblémám nem lett később. Nem tudom, mi ez a parasztlázadás. De már megszokhattuk, hogy a "hordozókendősök" szerint csak az ő verziójuk a "természetes"....

2018. szept. 12. 13:32
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom, mi ez a parasztlázadás" Örülök, hogy egészséges vagy, maradj is, azt kívánom. Azért ez nem egy "parasztlázadás" (háháhá, de rohadt szellemes vagy),

hanem egy orvosi vélemény,

hogy a kicsi fejének súlya megterhelő a gerincoszlopra, és ötven év múlva jön ki a hatása, hogy összenyomja a fejlődő gerincoszlopot, a csigolyákat, és rohadtul fáj. Nem véletlen, hogy nem ül/áll a kisbaba, és az sem véletlen, hogy a természeti népeknél -ahol ezeket a dolgokat ösztönösen tudták, nem diszkurziv gondolkodással kellett magyarázkodni- FEKVE kötözték magukra a bébit -és nem pedig függőlegesen.

Kérdező, meggyőztünk? mindenki azt ajánlott NE!!

2018. szept. 12. 14:09
 27/27 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem a Kérdező nem ilyen válaszokra számított! Szerintem már nagyon mehetnékje van a régi élete után!
2018. szept. 12. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!