Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan tudom meg, hogy jol e...

Honnan tudom meg, hogy jol e lakik a babám tizóraira a gyümölccsel? Már lassan 6 honapos,4 honapos kora ota hozzátáplálom, de még mindig ott tartunk, h valamikor kell utánna táp, van mikor meg nem. Mért?

Figyelt kérdés
ebédre fözeléket kap,de akkor is kell még mindig táp.uzsonna,vacsora tápszer.mert tejpép,rizspépeket nem fogadja el.jo ez igy?
2010. jún. 22. 10:36
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha már elfordítja a fejecskéjét,biztos elég neki,de próbálj meg egy kis baba kekszet belereszelni neki a gyümölcsbe.Én így teszek.Attól tuti jól lakik.
2010. jún. 22. 10:56
 2/2 anonim ***** válasza:

Önmagában a gyümölccsel nem lakik jól, vagy ha megeszik egy egész, vagy 3/4 bébiételnek megfelelő mennyiséget, akkor vált ki egy étkezést. Ez több mint 100 gramm. Persze babafüggő is, lehet valaki kevesebbel is beéri. Viszont a gyümölcstől hamarabb meg is éhezik, ezért sokan vagy bagonapelyhet vagy rizspelytet, esetleg valamilyen tejpépet ad hozzá. Az ebéd esetén is érvényes az üvegnyi adag, de ez lehet több, kevesebb is. Ameddig még kéri utána tápot, szerintem adj neki, majd növeld a szilárd étel mennyiségét, kínáld meg valamilyen folyadékkal, vízzel, gyümölcslével, teával, ki mit iszik, és akkor lehet, hogy már nem fog kérni tápot.

Egyébként mi sem eszünk mindig egyformán, nem mindig kívánunk egy-egy ételből teljes mennyiséget, ráadásul még bőven van ideje elhagyni a tápot.

A délutáni étkezést szerintem addig ne változtasd, amíg a tízórai és az ebéd nincs kiváltva egészen. Majd ha jöhetnek a tejtermékek, a sajtok, joghurtok, a kenyér, akkor adhatsz neki ilyesmiket uzsira, de olyat is hallottam, hogy az ebédből megmaradt főzeléket adja neki.

Az én lányom most 5 hónapos, 2 hete kezdtem a hozzátáplásást, 40-50 grammnyi gyümölcsöt eszik aztán kb 60-70 grammnyi tápot. De nem bír ki vele 3-3,5 óránál többet, utána jön az ebéd. Most kóstoltatom vele a krumplit, répát, keverem almával, mert az a favorit. De ez még nagyon kicsi adag, utána mindig tápot eszik.

2010. jún. 22. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!