Mit tegyek ha a fiam állandóan túl van pörögve?
4hónapos.
Figyelt kérdés
Nem alszik nappal semennyit,ill.csak ha leviszem a babakocsiban.Este nehezen tudom elaltatni és éjjel többször felkel,éberen alszik...ez lehet valaminek az oka?úl sokat játszok vele nappal..már a kiságyából is mindent kiszedtem,hogy még kevesebb inger érje...tanácstalan vagyok és kicsit ki vagyok idegileg is,mert így én sem tudok pihenni semennyit.Reggel fél hét óta fenn vagyunk---és ez minden nap így megy..
2008. nov. 3. 19:42
1/7 anonim válasza:
Szia!
Sajnos nekünk is ez volt a gondunk kb. 2-2 és fél hónapos volt a kislányom és ő 1kis mimóza.Nem szerette a meglepetéseket ha valami változás volt a napba akkor túlpörgött és megnyugtatni se tudtam :( .Én napirendet csináltam(néha 1-2 nap nem sikerült,mert mindig más időpontba kelt) most már minden nap nagyjából ugyanolyan. :)
Reggel beállítottam az ébresztőmet és azóta a picurkám 5-10 perces eltéréssel kel minden nap mint az óramű :D.
És most már nyüszög ha elfelejtem,hogy itt az ideje az alvásnak leteszem a kiságyába és kis nyügi után alszik is mint a bunda.
Készülj fel, mert az elején sírás lesz 1000-el de később nyugottabb és kiegyensúlyozottabb baba lesz és mindennek meglesz az ideje.Te is tudsz a háztartással foglalkozni és magadra is lesz 1 kis időd!!!
Kitartás és sok türelmet kívánok.
Boldog babázást: 4 hónapos kislány anyukája
2008. nov. 3. 20:11
2/7 anonim válasza:
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. A napi rendszeresség szeritnem is nagyon fontos. Én ezt az első naptól így csináltam, ezért nálunk kimaradt ez a sírós üvöltős korszak és nagyon büszke vagyok magamra mert első babás anyuka vagyok. Most fél éves a kislányom és soha nem kel fel éjszaka. Mások szerint is tökéletesen kiegyensúlyozott kisbaba. Nem katonás rendet, vagy szigort kell érteni a rendszerességen, hanem egy rituálét, amiből a baba tudja, hogy biztonságban van és tudja, hogy kaja után alvás, aztán játék, fürcsi stb.... Próbáld meg szerintem pár nap alatt átáll a kisbabád és hidd el ő is nyugodtabb lesz és kipihentebb és te is. Sok sikert.
2008. nov. 3. 20:29
3/7 A kérdező kommentje:
Ez kb 2.5hónapos koráig ment nálunk is amíg nem fordult hasra,de most hiába teszem be a kiságyba rögtön hasra vágja magát,ha elfárad sír ha vissza fordítom újra vissza fordul ezt játszom már 3hete vele és semmit sem pihen csak ha a kezembe van.Ha éppen nem fordul hasra 25percig sírattam eddig már folyt a könny mind két szeméből de nem alszik el,ha felvettem rögtön bealudt rajtam,ha leraktam kb 10percet pihent és felkelt..és ezt játszom vele...Tudom,hogy a rendszer kell,én is a suttogó szerint csináltam mindent amíg ez a megfordulás be nem jött...
2008. nov. 3. 20:53
4/7 anonim válasza:
Második vagyok és kérlek ne legyél elkeseredve. Nekem még bejött az éneklés, mondókák, és a zenélő játékok beindítása. Meg én mondjuk tíz percnél tovább sosem hagyom sírni mert akkor annyira felpörögne, hogy azért nem tudna megnyugodni. Ezért max. tíz percig hagyom sírni és utána bemegyek. Kiveszem az ágyából de nem megyek el onnan és elkezdem szeretgetni, ölelni, kicsit rázogatom és közben folyamatosan mesélek neki, ének, stb...De ez sem tart kb. két-három percnél tovább. Majd amikor megnyugodott vissza teszem és felhúzom a zenélő játékát. Ezután kimegyek a szobájából. Neki már elég ezt eljátszanom egyszer és utána elalszik, és ráadásul ez csak akkor van ha jön a foga, vagy front van, mert másképp ő nem sír. De azt akarom mondani neked, hogy próbáld ki te is az én módszeremet ha gondolod. Lehet hogy elsőre többször is végig kell ezt csinálnod, de pár nap múlva már meg fogja érteni hogy mit miért csinálsz. Ja és fontos hogy a sírás után mindíg pótold a folyadékot. Pár korty babavíz. Meg nem tudom végig gondoltad e már, hogy például nincs e túl meleg a szobájában? Mi panelban lakunk és állandóan nyitva van az ablak bukóra. Ezáltal jó a levegő is és nem is száraz. Most más nem jut eszembe, ha majd még lesz valami ötletem akkor megírom ide. Kívánom hogy minél előbb sikerüljön megoldanod ezt a problémát. Ja és hát most nézem hogy neked kicsi fiúcskád van:) A drága édes. Nekem kislányom van. Adjál neki a nevemben egy nagy jó éjt puszit hátha segít a távpuszi:) Timi
2008. nov. 3. 21:43
5/7 A kérdező kommentje:
KÖszönöm szépen.Átadom a puszit.
A gondom az,hogy ezt szoktam én is csinálni ,de amikor megnyugszik és tenném le ,még le sem ér a kiságyba a háta már görbül a szája és sikítva sír.Tudja,hogy leteszem és ott hagyom.És ilyenkor lehet neki simogatni-az nálunk nem is jön be-csak a cicin nyugtatás,sajna.A cumit elvből kiköpi,pedig már több ezret költöttem rá ,a legutóbbi rücskös felületű volt,hogy ne legyen unalmas-na ezt fürcsi után az öltözködésnél elfogadja..mert amúgy 1.5hónapja a fürdés sem tettszik neki,végig ordítjuk.Szóval ezt a módszert is kipróbáltam már.Azt veszem észre,hogy csak kézben akar lenni,de ezt meg én nem szeretném-pedig gyakorlatilag sokat van kézbe vagy ha nem kézbe akkor együtt játszunk a játszó szőnyegen stb.Babahordóban sem marad meg.
2008. nov. 3. 21:58
6/7 anonim válasza:
Újra én vagyok. Hát különleges kis pasi ez a drága édes kis angyalka. Esetleg nem gondoltál még arra hogy beindult a fogcsírája? Amúgy a játszócumit a lányom is kiköpi. Kb. egy hónapos koráig fogadta el. Viszont ő sajna tápszeres baba. Öt napig volt csak tejem, úgyhogy a cicit ő már csak hírből ismeri:( Volt ilyen időszak nálunk is, de az a fogzás miatt volt. Én a Viburcol homeos kúpot használom olyankor, és ha kell akkor a Chamomilla 15 Ch homeos bogyót. De a kúp az tök jó. Esetleg egy este próbáld ki hogy adsz neki egyet. Mivel ez növényi alapú ezért nem árthatsz a babának vele. Ha csillapodik a nyügössége akkor valószínű hogy a fogcsírája már nagyon aktív és fájdogál neki az ínye. És az étvágya jó? Mert az én lányom az utólsó esti etetéskor mindíg Sinlac-ot kap. Ez egy nagyon fincsi tápi, ami laktató. Mert lehet hogy a tejcsid talán már nem olyan erős mint korábban? Nem tudom. Vagy ami még lehet, hogy egy fejlődési szakaszban van a kis drága és ezért ilyen kis zaklatott. A lányom pedig még a frontokra érzékeny. A hidegnél állandóan alszik, viszont a melegnél felpörög és nem alszik egész nap. Éjjel akkor is alszik, de nappal nem. És esetleg valami szép zenét halkan nem próbáltál még neki betenni? Vagy egy mesemondó CD-t? Ami monoton? Hátha attól megnyugszik. Majd írjál még ha tudsz. Meg én is írok mert még tuti lesznek ötleteim, csak most etetnem kell a lányomat és hát sajna beteg is vagyok ezért nem tudok sokáig fönn lenni.
2008. nov. 3. 22:27
7/7 A kérdező kommentje:
De a foga miatt is lehet,mert állandóan nyáladzik vagy egy hónapja,de igazából azóta nem bírok vele mióta forog.Chamomillánk az van nekünk is de még eszembe sem jutott,hogy napközben adjak neki,nem is tudom miért.de mindjárt kipróbálom.Ma elhatároztam,hogy egész nap a kiságyban lesz,hogy szokja meg újra.Eddig csak nagy elefánt könnycseppek vannak és égtelen sírás.Azt hiszik sztem a szomszédok,hogy bántom,mert sosincs egy hangja sem.A frontra ő is érzékenyebb.Amúgy jó az étvágya hízik rendesen,ha tehetné állandóan a cicin lógna.ma elhatároztam,hogy tényleg csak 3 óránként fog kapni enni .A rendszer miatt csak eddig mindig megesett a szívem rajta.Inni azért adok neki,lehet ,hogy áttérek a vízre mert hát igaz azt mondják a baba teában nincsen tein,de ki tudja nem e ettől is pörög.MOst mennem kell,mert már nagyon sír.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!