Éjszakai tápszert előre elkészítitiek és hogyan tároljátok?
Nem, a tápszert összekeverve csak pár órát lehet tárolni.
Ilyenkor a tápszert tedd üvegbe este, és amikor éjjel ébred, akkor ráöntöd a vizet, amit szintén kimérve odakészítesz, és 1 mozdulattal összrázod. És kész is van.
AMúgy ha hűtőbe teszed, akkor olyan hidegen adod a gyereknek???
Szia, szerintem nem kell túlzásba vinni a sterilizálást, én a 3. babámmal már nem is használtam a gőzölős sterilizálót, csap alatt forró vízzel elmostam a cumit, cumisüveget, semmi baja nem volt. Sőt, én már pár hónaposan is adtam csapvizet, amikor nem volt forralt víz...
A műanyag flakonban tárolt babavíz is megérne egy vitát....
Nálunk a koraszülött osztályon előre egy napra lefőzték a tápszert. De volt, hogy 2 naposat akartak a gyereknek adni, mert nincs annak semmi baja szerintük.
Én itthon mindig frissen készítem. Nagyjából 25 másodperc. Szentkirályi szénsavmentes ásványvizet használunk (babáknak is adható forralás nélkül). 15 másodperc alatt megmelegszik mikróban, majd bele a tápszer és kész.
Én elkészítettem előre, hideg babavízbe tettem a port, összeráztam és rögtön beraktam a hűtőbe. Aztán amikor kellett éjjel, akkor csak megmelegítettem, még egyszer összeráztam ès már ihatta is. Mindig alaposan elmosott üvegbe raktam, de nem sterilizáltam, csak elmostam, utána jó forró vízzel elöblítettem. Mondjuk én ezt az 5 hónapos babámnál alkalmaztam, előtte anyatejes volt.
Amúgy nálunk a kórházban is előre elkészítik a tápszert és a hűtőben tárolják, az anyukák meg csak egyszerűen kiöntenek belőle annyit, amennyi kell és megmelegítik.
Nekem muszáj volt előre elkészíteni mert 15-20 percet állnia kellett evés előtt hogy besűrűsödjön,reflux miatt.
Semmi baja nem lett a gyerkőcnek hogy este 10-kor lefekvés előtt megcsináltam ,éjjel megmondjuk éjfél körül megette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!