Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam ma reggelre belázasodo...

Kisfiam ma reggelre belázasodott. Mi az, amit tennem kell? Mi az a pont, amíg nem kell gyerekorvos segítségét kérnem?

Figyelt kérdés
Ma reggel popsiban 38,6 volt a hője, ami ha jól tudom 38,1-es láznak felel meg. A kisfiam 9 hónapos és 7 és fél kg. Adtam neki egy germicid kúpot. Nem nyűgös, csak olyan bágyadtka, de eljátszadozik. Kicsit kevesebbet evett a szokásosnál, és egy picit bukott is, de más különösebbet nem vettem észre rajta. Van-e még valami teendőm most? Mit kell tennem, ha esetleg feljebb szökik a láza? Mikor kell megint ellenőriznem a lázát? Úgy értem, hogy a kúpnak kb. mikorra kellene hatnia. El kell ilyenkor vinni a babát orvoshoz, vagy ez még az a kategória, amit az anyuka egyedül is meg tud oldani? Kérlek segítsetek, nem szeretném, ha valamit elmulasztanék. Ja és ha a kúp nem hat, akkor hogyan kell azt a langyos vizes ülőfürdőt csinálni?
2008. nov. 3. 09:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én védőnőm azt mondta,hogy 37,5-38 között már lehet adni egy kúpot(leszámítva).Fél óra múlva mérjem vissza.Tartósan 39 fölé ne menjen,és jó a hűtőfürdő is.De még nem volt lázas a pici,csak ezt a tanácsot kaptam.Lehet 38 fölött én bevinném megmutatni az orvosnak,bár én túl aggódós vagyok.Jobbulást.
2008. nov. 3. 09:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mérd a lázát később is, és ha délben, vagy délután is lesz neki, inkább vidd el orvoshoz.
2008. nov. 3. 09:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A lázcsillapítás céljából ne vidd orvoshoz, ez még kezelhető láz, de a láz okának megállapítására mindenképp.

Nekem több gyerekorvos is azt mondta, hogy 38.5 alá kell tornázni a lázat, 38 alatt viszont nem kell csillapítani.( mert az immunrendszer teszi a dolgát) Azonban, ha a gyerek lázgörcsre hajlamos, a 38 alá kell vinni.

Vagyis, ha a kúptól nem megy nektek kb fél órán belül 38.5 alá, kezdd el vizesruházni ( a hűtőfürdő macerásabb, és szerintem nem is olyan hatékony ) Ezt úgy kell, hogy az EGÉSZ TESTÉT becsavarod langyos vizes ruhába ( hidegebbe, mint a gyerek teste) , amikor érzed, hogy átmelegedett a vizes ruha, akkor levegőn meglegyezed, áthűtöd, kezded elölről. 20 perc múlva visszaméred a lázát, és ha a kúp és a vizesruha együttesen se vitte 38.5 alá, akkor hívd az orvost, ad egy szurit.

2008. nov. 3. 09:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a vizes ruha macerásabb, mint a fürdő, és a gyerek is rosszabbul viseli, legalábbis az enyém. A hűtőfürdőt normál hőmérsékletű vízzel kell kezdeni, amibe amúgy is tennéd, és lassan csorgatod, vagy kispohárral raksz bele folyamatosan hideg vizet.

Amúgy én a helyedben elvinném 38 fok fölött orvoshoz. Bár nekünk volt hogy azt mondta, hogy nincs baja, csak jön a foga.

2008. nov. 3. 09:23
 5/6 anonim ***** válasza:
szia, szerintem vidd el orvoshoz, mert a láz betegség tünete.te a lázcsillapíáson túl nem tudsz tenni semmit, de annak utána kell járni mi okozza. szerintem 1-2 óra múlva ellenőrizd újra, végbélből gyorsabban szívódik fel a gyógyszer, de biztosan lejjebb viszi, ez náluk még nem olyan magas láz. A vizesborogatást nem ajánlanám, mert semmi értelme nincs a csuklóira, buksijára borogatást tenni. Inkább a hütőfürdő, ha mégsem megy lejjebb és nem akarod annyi vegyianyaggal terhelni. testhőmérsékletű (38.1C)vizet, lassan, fokozatosan hűteni kell hideg vizzel és ebben kell eltöltenie fél órát, vagy ahogy érzed. ami nagyon fontos, hogy fokozatosan kell a lázat csillapitani, mert a tévhittel ellentétben a lázgörcs nem a magas láztól van, hanem a hirtelen (rövid időn belül történt) testhőmérsékletváltozástól.
2008. nov. 3. 09:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket. Hatott a kúp, már csak 37,5 a hőemelkedés. Szerintem hamar rendbe jövünk. Ha esetleg romlik a helyzet megyünk a dokihoz. Mégegyszer köszönöm. A hütőfürdős tanácsokat külön köszönöm, mostmár legalább tudni fogom, hogyan kell csinálni, ha szükség lesz rá.
2008. nov. 3. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!