Lassan már 8 hónapos a pici lányom és csak délelőtt kapott gyümölcsöt (egyébként csak szopik) De most hogyan tovább?
A doktornő meg a védőnő azt mondják mindig amikor a hozzátáplálásra rákérdezek,hogy szépen hízik és amíg elég a tejcsi addig felesleges...de én meg olvasom mindenhol,hogy ilyenkor már az anyatej nem fedezi a babának szükséges vitaminokat stb.
Ráadásul most már a gyümölcsöt sem akarja elfogadni(2-3kanál és vége).
Mit tegyek?
Hogyan kezdjem el normálisan hozzátáplálni?
Szépen lassan próbálgasd a gyümölcsleveket (alma, korte, banan). Pár kóstolás után már mehet reszelve. 8 hónaposan mar ennie kéne mást is mint anyatejet (nekem ezt mondta a védőnő anno)
Aztán lassan kivállthatsz egy étkezést is.
alma-burgona
alma-cékla.....
én úgy csinálnám, hogy a délelőtti evést kiváltanám teljesen gyümölccsel. Amikor ez megtörtént, akkor a déli anyatejes étkezést kezdeném el kiváltani főzelékkel. Ha ezt az étkezést lecserélted, akkor jönne a délutáni anyatejes étkezés kiváltása. Én minden étkezést kb két-három hét alatt váltottamm ki.
Délelőtt gyümölcsöt kapott: alma, banán, sütőtök, szilva, meggy, birsalma, vilmoskörte, stb.
Délben kapott: alma, krumpli, répa, cékla, cukkini, sütőtök, meggy stb. Először krumplival főztem mindent, felesben, később húst is kevertem hozzá, halat, sajtot, tojássárgát stb
Délután uzsonnára: gyümölcspüré gabonával, túróval, joghurt, tejpép, stb.
Nagyjából 11 hónapos lett, mire a reggeli és esti étkezés maradt az anyatej, a másik három pedig szilárd táplálékká alakult.
Én délután kezdtem gyümölccsel, csak kóstolgattuk. Először a déli szopit váltottuk ki főzelékkel (krumpli simán, almával, répával, sütőtök).
Most 7 hónapos, délben főzeléket eszik, délután gyümölcsöt+tejcsit. Már eszi a zöld főzelékeket is.
Volt nálunk is visszaesés, egy idő után nem akart enni gyümölcsöt, csak 1-2 kanállal. Nagy nehezen rájöttem, hogy a műanyag kiskanállal volt baja, szilikonból elfogadta (közben jött a foga).
Úgy fogjuk folytatni, hogy 8 hónaposan, ha már ehet túrót, babajoghurtot, akkor keverem gyümölccsel és lassan kiváltjuk a délutáni szopit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!