Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lassan már 8 hónapos a pici...

Lassan már 8 hónapos a pici lányom és csak délelőtt kapott gyümölcsöt (egyébként csak szopik) De most hogyan tovább?

Figyelt kérdés

A doktornő meg a védőnő azt mondják mindig amikor a hozzátáplálásra rákérdezek,hogy szépen hízik és amíg elég a tejcsi addig felesleges...de én meg olvasom mindenhol,hogy ilyenkor már az anyatej nem fedezi a babának szükséges vitaminokat stb.

Ráadásul most már a gyümölcsöt sem akarja elfogadni(2-3kanál és vége).

Mit tegyek?

Hogyan kezdjem el normálisan hozzátáplálni?

2010. jún. 20. 21:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Szépen lassan próbálgasd a gyümölcsleveket (alma, korte, banan). Pár kóstolás után már mehet reszelve. 8 hónaposan mar ennie kéne mást is mint anyatejet (nekem ezt mondta a védőnő anno)

Aztán lassan kivállthatsz egy étkezést is.

alma-burgona

alma-cékla.....

2010. jún. 20. 21:25
 2/6 anonim ***** válasza:
kicsit csodálkozom a védőnő és a doki tanácsán,de nyilván k látják a gyereket.én azért adnék neki gyümit,barack alma,és én banánt is adtam,adj annyit amennyit megeszik,a déli kajálás elött pedig adj neki egy kis krumplit almával,elsőnek több alma legyen benne ha azt szívesen megeszi aztán mindig csökkentsd az adagot.mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást amikor már nem volt tejem és a tápszert kapott,igy látta jónak a védőnő,de másfél hónap múlva már ki is váltottunk egy étkezést.az anyatej jó,de ilyenkor már nem elég,nem csak a hizlalás miatt,hanem a vitaminok,ásványi anyagok stb.
2010. jún. 20. 21:26
 3/6 anonim ***** válasza:

én úgy csinálnám, hogy a délelőtti evést kiváltanám teljesen gyümölccsel. Amikor ez megtörtént, akkor a déli anyatejes étkezést kezdeném el kiváltani főzelékkel. Ha ezt az étkezést lecserélted, akkor jönne a délutáni anyatejes étkezés kiváltása. Én minden étkezést kb két-három hét alatt váltottamm ki.

Délelőtt gyümölcsöt kapott: alma, banán, sütőtök, szilva, meggy, birsalma, vilmoskörte, stb.

Délben kapott: alma, krumpli, répa, cékla, cukkini, sütőtök, meggy stb. Először krumplival főztem mindent, felesben, később húst is kevertem hozzá, halat, sajtot, tojássárgát stb

Délután uzsonnára: gyümölcspüré gabonával, túróval, joghurt, tejpép, stb.

Nagyjából 11 hónapos lett, mire a reggeli és esti étkezés maradt az anyatej, a másik három pedig szilárd táplálékká alakult.

2010. jún. 20. 21:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Én délután kezdtem gyümölccsel, csak kóstolgattuk. Először a déli szopit váltottuk ki főzelékkel (krumpli simán, almával, répával, sütőtök).

Most 7 hónapos, délben főzeléket eszik, délután gyümölcsöt+tejcsit. Már eszi a zöld főzelékeket is.

Volt nálunk is visszaesés, egy idő után nem akart enni gyümölcsöt, csak 1-2 kanállal. Nagy nehezen rájöttem, hogy a műanyag kiskanállal volt baja, szilikonból elfogadta (közben jött a foga).

Úgy fogjuk folytatni, hogy 8 hónaposan, ha már ehet túrót, babajoghurtot, akkor keverem gyümölccsel és lassan kiváltjuk a délutáni szopit.

2010. jún. 20. 22:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem több ismerősöm is van, akiknél a babák 1 éves korikig CSAK anyatejet kaptak. Gyönyörűen fejlődtek tőle, semmi bajuk. Az anyukájuk hiába próbálta gyümölccsel kínálni őket, nem akarták megenni. A védőnőnek se kell mindenről tudnia. Ha szépen fejlődik, szerintem ne erőltesd, majd próbáld meg 2-3 hét múlva is, hátha elfogad valamit.
2010. jún. 20. 22:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos választ!Próbálkozunk:)
2010. jún. 21. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!