Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy első baba születésekor egy-egy családtag jobban részt akar venni/bele akar szólni a baba gondozásában/nevelésében mint kellene? Vagyis inkább mint szeretném?

Figyelt kérdés
Anyósomra gondolok,aki csecsemős nővér volt. Attól tartok hogy emiatt mindent jobban akar tudni, bele akar szólni abba hogy miket veszünk a babábak, mivel hogyan etetjük majd,mikor milyen programokra visszük. Egyébként ő egy elég negatív személyiség.semmire nincs egy jó szava. Szerinte a 3kerekű babakocsi béna. Nekem lehet tetszene még nem döntöttünk milyen legyen. De kit érdekel h szerinte béna.és ha nekem az tetszik érezzem szarul magam? nem szeretném de tuti összeveszés lesz az ilyenekből. Amúgy is rosszul viselem ha valaki meg akarja mondani mit hogy csináljak,mert igy olyan mintha nem nézné ki belőlem hogy el tudom látni a gyerekem. Szerencsére a férjem mellettem van ebben. De én nem azt látom h anyósom segíteni szeretne hanem hogy fontoskodni akar. Ja és van nekem saját anyám és nyilván tőle kérnék segítséget ha kéne.

2018. aug. 16. 09:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi az hogy "nyugtasson meg valaki hogy így is lehet"?! Hát úgy lehet ahogy te és férjed akarjátok. Könyörgöm, felnőtt ember vagy, mit kell félni anyóstól? Ugyanolyan ember, mint te. Ha beleszól, leállítod. Nem harap. Nem ertem minek ez az anyóshiszti ennyi menytől, féltek tőle? Mert mit csinál, beperel nemet mondásért?
2018. aug. 16. 11:02
 12/16 A kérdező kommentje:
Igazad van 😂 csak nem perel be. Lehet azért parázok mert a fél lakásunkat tőle kaptuk ajiba,de ezért én nem akarok életem végéig ezért hálálkodni.és lehet emiatt gondolná h ha nemet mondok hálátlan vagyok.
2018. aug. 16. 11:08
 13/16 anonim ***** válasza:

Na ilyenkor örülök, hogy mi semmit se fogadtunk el egyikünk szüleitől se. (mármint ami a felnőtt életünkben kell , nyilván gyerekkorunkban ők tartottak el.)

Én próbáltam ezt is azt is, első gyereknél nem jött senki. A férjem egy hetet tudott otthon lenni.

Aztán jöttek a hétköznapok, sokszor éjszakázott.

A baba (hát első gyerek) rengeteget sírt, fogalmam se volt sokszor hogy mi baja, világomról nem tudtam olyan fáradt voltam és kimerült. Szoptatás se ment.

Rémálomnak nevezném az első heteket (hiába olvastam el ától cettig mindent a baba születése előtt).

A másodiknál gondoltam, hívom anyósomat (elég jóban vagyunk, bár sok mindent másképp gondolunk, azért ritkán osztjuk ki egymást...ő inkább mártír és sértődős típus, de én toleráns vagyok, kétszer meggondolom mit hogy mondok nehogy sértődés legyen belőle) .

Nekem annyi plusz energiát vett el, hogy idegesített hogy semmit nem úgy csinál , ahogy én szoktam, hogy két hét után hazaküldtük szegényt.

Egyszerűen nem úgy takarít (lényegében inkább a NEM takarít fejezi ki), nem úgy főz (jó zsíros, órákig fövő nehéz ételek), a nagyobb gyerekkel sem úgy bánt ahogy én azt jónak láttam.

Mivel amúgy is fáradt voltam, és kimerült, kevésbé tudtam "nyelni" , hamarabb felkaptam a vizet .

Úgyhogy a harmadik gyereknél már nem hívtam, megvártam hogy a napjaink szépen összeálljanak a gyerekekkel és csak akkor hívtam "segíteni"

2018. aug. 16. 11:24
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

várd ki a végét, lehet meglepődsz. nálunk is az volt, hogy aki igazán tapasztalt volt, az inkább adott néhány tanácsot és segített megoldani valami problémát amit kérdeztünk, de aki nem igazán volt expert az nyomatta az okoskodást.

három kerekű tényleg béna, az elején

2018. aug. 16. 11:46
 15/16 anonim ***** válasza:
Az a véleményem, hogy nem kell tutyimutyinak lenni :)
2018. aug. 17. 13:29
 16/16 anonim ***** válasza:
Leégne a bőr a képemről a szégyentől, ha anyóst takarítani meg főzni hívnám az otthonomba. Nem kell tőle félni, nemet mondasz és kész.
2018. aug. 18. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!