Miért nem akar aludni a fél éves baba?
Nálunk is volt nem egy ilyen időszak hogy éjjel csak beszélgetett a maga nyelvén,nézegetett,szöszmötölt, de nem aludt, de elmúltak ezek, mai napig nem tudom az okát miért volt.
Ha nem sír, akkor aludj nyugodtan, ha nem akar egyedül aludj mellette egy matracon akár, de ha nyugodt semmi okod hogy te is virassz mellette.
2-es vagyok:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..
megkerestem itt az én kérdésem még annoról.. hátha találsz hasznos választ.
El fog múlni hidd el, bár enyém 2 és fél éves 1x még mindig kel éjjel, de friss az emlék nekem is milyen voltak az éjszakák nagyon nagyon sokáig, ezért se vágyok testvérre neki..
Az en ferjem is allandoan azzal jon hogy mas gyereke bezzeg alszik ejjel...
Hat igaz ami igaz na de ok maguk mellé veszik hogy ne sirjon...szlval ne aggodj nem vagy egyedul
csak saját tapasztalat, lehet tudok tippet adni valamire:
egy baba nem tudja mi az éjjel és a nappal, neki minden új.
ezt meg kell tanítani. mi úgy csináltuk, hogy nappal sok a zaj, sok a fény, sok a járkálás, viszont este 7kor lenyugszik minden, csöndesek vagyunk, halkan beszélünk, elhúzzuk a függönyöket, lenyugszik az egész ház. Kellett kis idő, de hozzá szokott a csöndhöz.
az is nagyon fontos volt, hogy napközben elegendő inger élje. fizikálisan és agyilag is. ugyanúgy mint egy felnőtt, ha fárasztó volt a napja, akkor alszik mint a bunda. nagyon sokat tornászunk, gyakoroljuk a felülést, ülést, forgolódást, éppen milyen szakaszában van, de a lényeg, hogy rendesen fizikailag fejleszteni kell. sok szülő elrontja azzal, hogy annyira tutujgatja, hogy a baba fizikálisan le van maradva, mert végig tartva volt a feje, feküdt, nem engedték, hogy mozgassa nagyon a végtagjait. itt rá kell segíteni, edzeni kell vele.
emellett ha sokat játszol, kirándulsz, mozogsz vele, új helyek, új illatok, új emberek, mind-mind fejleszti és ki is fárassza.
a harmadik ami nagyon fontos, az a napi rutin. próbáld ki, hogy minden éjszaka ugyanazt csinálod, kb ugyan akkor. 1hétig ha azt csinálod, hogy 19:30-kor utolsó szopi, puszi és alvás, akkor második héten pontosan 19:31-kor már ugrál, hogy éhes és aludna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!