Sudocrem szárítja a baba bőrt? Babám karján és arcán kis kiütések vagy piros foltok jelentek meg. Elkezdtem a krémet használni rá. Szépen eltűntek de helyette meg elég száraz lett a bőr A krémből lenne?
Mivel nem tudjuk, mitôl vannak a foltok, kiütések, én arra látatlanban nem tudok mit mondani.
A popsijára sudocrem helyett viszont Bepanthen Baby-t, abban nincs tartósítószer, sem illatanyag, sem színezék.
A pöttyökre vagy a szárazságre kell valami?
Nekünk a czoboly-krém (popsikrém) vált be nagyon mindenféle bőrbajra, imádtam, tényleg mindenr eazt kentünk (magamra is).
Száraz bőrre pedig a legjobb a lanolin. Gyerekemnek szinte érdes volt a bőre, mindenfélét kipróbáltunk már, amikor eszembe jutott az otthoni maradék lanolin. Minden este tettem egy mogyorónyit a fürdővizébe (tenyéren szétkenve/habosítva -nem szabad tőle megijedni, de olyan, mintha gyanta lenne, ragad, tapad), és néhány nap alatt teljesen rendbe jött. Ráadásul a horzsolásokra is ezt használjuk, mert víztaszító, így ha sebes a gyerek akárhol, fürdés előtt bekenem neki, és nem csípi a víz.
Köszönöm mindenkinek.
6os neked külön Köszi a részletes választ igen a száraz részére gondoltam ki fogom próbálni
nem a krémtől van. Nálunk is ugyanez van. Ekcéma, és hiába tudjuk eltüntetni a pirosságot, tapintásra nagyon száraz, érdes!
Ha bizonytalan vagy abban, hogy ekcéma e, akkor próbáld ki egy kis klóros vízzel az uszodában. Ha seperc alatt halál piros lesz, akkor az az!
Spéci krémek jók, mint amilyen a Sudo is, az alapanyaga ugyan az mint a többiben is.
Milyen a baba? Szőke, kék szemű, fehér bőrű? Azoknál gyakoribb.
Én nagyon sokat utánaolvastam, és sokszor a tej és tojás érzékenység miatt jön ki (feleségem alapból kicsit laktóz érzékeny és rájöttünk már, hogy a baba sem tolerálja jól a tejtermékeket, mert beszínezte zöldre a székletet és többet szenvedett is tőle, fájt a hasa)
Szóval most éppen tej és tojásmentes diétát csinálunk, hátha segít az ekcéma ellen, és kenegetjük krémmel, amit erre adnak, de tapintásra még mindig olyan száraz. És könnyen ki is jön megint, de csak rövid ideig.
Segít még a napfény is, hogy száraz maradjon a bőr (emiatt sokszor hajlatoknál jön ki, ahol bepállik) és ha kádas fürdő helyett inkább rövid zuhany, lehetőleg hűvösebb vízzel (ebbe a melegben még szereti is)
És amúgy a zuhany sokkal jobb és viccesebb, török ülésben ülsz, öledben a kicsi, a párod zuhanyoztatja, sokkal jobban élvezi mint a kádast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!