Újszülött babát kell itthon mérni vagy majd a védőnő lemeri a látogatások során?
Felesleges sűrűn méregetni, mert csak bestresszeled magad ha kevesebbet eszik egy-egy alkalommal, vagy nem gyarapszik annyit. Egészséges súlyfejlődésű babát elég havonta egyszer kontrollálni. Akkor lényeges a gyakori mérés, ha koraszülött, kis súlyú az újszülött, vagy felmerül a gyanú hogy kevés vagy nem elég laktató az anyatej, de ezekben az esetekben szeretünk ott lenni mi is, és mi végezni a méréseket. A pici fél éves koráig úgyis szinte havonta kell menni státuszvizsgálatra, és ott lemérik.
Egy védőnő
Nagytesót az elején mértük minden nap, de egy hónapos kor után abbahagytuk. Védőnő csak tanácsadáson mérte, amikor hazhoz jött, akkor nem.
Kistesóknal költözés miatt másik védőnő van, ő az elején hetente, majd két hetente, most havonta jön. 5 hónaposak a gyerkőcök. Mindig hozza a mérleget és lemeri őket. Amúgy mi is lemerjük minden este őket, bár felesleges, de a nagytesonak tetszik, fél pillanat az egész, és visszanézve érdekes, hogy pl mikor kezdett az egyik fiú rohamosabban hizni mint másik.
Van saját mérlegünk és hetente egyszer mértem a lányokat 1 éves korukig. Csak a statisztika miatt, nem stresszeltem rajta soha. Már csak szátusz előtt mérek, lassan el is adom a mérleget.
A védőnőnél nem valószínű, hogy lesz mérleg, neked kell lemérni, hogy be tudjátok írni az adatokat.
Ha nincs rá indok (normál súllyal született, van elég tej) nem kell otthon méregetni, majd a védőnő leméri a tanácsadáson.
A lányom sokat vesztett a súlyából, a kórházban alig indult be a tejtermelés. Úgy engedtek haza a kórházból, hogy legyen otthon mérleg. Így az első 6 hétben minden szoptatás előtt és után mértem. Tök feleslegesen, mert itthon az első este beindult a tej... Utáltam, engem nagyon stresszelt. Aztán a védőnő szólt, hogy ugyan hagyjam már abba mert bőven elég ha ő megméri tanácsadáskor, szép nagy a baba.
Ettől függetlenül jó, hogy van mérlegünk mert így házhoz jött a védőnéni amikor az orvosnak nem kellett megnéznie és meg tudta mérni itt is.
Most várjuk a kistesót, ha nem muszáj én tuti nem méregetem majd, max heti egyszer. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!