Miért van az, hogy sokan 6 hétig még a nagyszülőket sem engedik a baba közelébe?
Nemsokára szülök és eszembe sem jutott, hogy egészséges anyumékat, anyósomékat vagy a családom, barátaim többi tagját "eltiltsam" a babótól. Sokan azt mondják, hogy márpedig az első 6 hét teljes magányban teljen. Én nem tartom ezt normálisak, hogy ha ébren van ne dajkálhassák meg, ne láthassák, hogyan fejlődik.
Most én gondolom rosszul? Persze tudom vannak vírusok, bacik stb. de feltételezem senki nem jö látogatóba betegen, meg nem fogdosság össze a babót, amikor még pici. Nem túlzás ez egy picit?
Szerintem inkább az új család és a mama miatt van, nem elsősorban csak eü okok miatt. Egyszerűen idő kell az új családnak, hogy megismerje egymást. Illetve hidd el szükséged lesz regenerálódásra és pihenésre. Én a hátam közepre nem kívántam volna senkit, olyan fáradt voltam, és senki másra nem vágytam, csak a páromra és hogy ágyban legyek, ehhez képest valaki mindig jött, mert én sajnos nem tudtam azt mondani, hogy ne jöjjön. Ma ezt máshogy tenném, mert elég nehezen erősödtem fel.
Az első hetekben kb 45 percig fog tartani egy szopi, naponta minimum hatszor, ezzel számolj. A nap többi részében nagyjából alszik a baba, és jól teszed, ha Te is.
Ez inkább a többiek részéről elvárható udvariasság, de nyílván most a náthás időszakban nem árt résen lenni.
Gondolom amúgy se fog kézről kézre járni a baba.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen durva betegséggel kell küzdened a babád mellett. De azt hiszem azért ez egy rendhagyó eset. A férjemmel jelenleg még a szüleimnél lakunk, mert nincs kész a házunk olyan szinten, hogy beköltözhető legyen babóval. Nálunk folyton jön-megy mindenki, szóval lehet én csak ehhez szoktam hozzá. Babó a hálónkban fog aludni, ahol "meg lehet tekinteni", aztán viszont le kell menjen mindenki, mert a hálóba ugyen nem lehet beköltözni a vendégekkel. De az alsó szintre biztos nem hozom le, mert van cica és kutya is. A rokonok meg majd ellesznek ott.
Szóval eddig ez a terv, de nálunk biztos, hogy mindeki kiakadna, ha lakatot tennék az ajtómra, és kiraknék egy fényképet anyáméknak az unokáról :-)
Összeszokni meg szerintem így is össze lehet, az a 20 perc kétnaponta, amikor jön valaki csak nem befolyásolja az anya-baba kapcsolatot.
Nem tudom, hogy lesz, majd biztos kialakul, mire van vagy nincs igényem, ha már itt lesz az örökös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!