Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 honapos a kisfiam es kitiszt...

1 honapos a kisfiam es kitisztitottam a fulet fulltisztitoval, de itt olvastam hogy nem szabad. Nagyon nagy bajt csinaltam?

Figyelt kérdés
valaki mas tisztitotta mar a babaja fulet fultisztitoval?vagy csak en vagyok ilyen .....?
2008. nov. 2. 10:25
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Szerintem nincs miért aggódnod. Nyugi!!!

Én minden nap kitisztítom vele a kislányom füleit, mivel ha nem tenném, szegénykének tiszta trutyi lenne. Biztos, hogy jól is esik neki (feltételezem, hogy viszket a pici fülecskéje), mert ilyenkor mindig mozdulatlanul tűri a babrálást, és mosolyog.

Lehet, hogy nem tankönyvi módszer, de én mással nem tudom tisztítani a fülét (persze fürdéskor vízzel kimosom, de a trutyi nagy részét akkor sem tudom kiszedni).

Boldog babázást!

(Zita 28 hetes kislány anyukája)

2008. nov. 2. 10:32
 2/6 A kérdező kommentje:
koszi a gyors valaszt,de remelem nincs nagy kulonbseg akozott hogy a tied 28 hetes az enyem pedig csak 4 hetes,es mindketten tisztitottuk fultisztitoval!!
2008. nov. 2. 10:43
 3/6 anonim ***** válasza:
73%
Egyenlőre ne aggódj semmiképpen, de ha lehet hanyagold a fültisztítót..kicsi még a hallójárata és ha betuszkolod a fülzsírt begyulladhat..az a zsír ott természetes okokból képződik éppen a fülbetegségek megakadályozása miatt..a felesleg ami már látszik egy nedvesített törlővel az ujjaddal eltávolítható..a többit nem kell kiszedni..ha pedig folyik a füléből, esetleg töldes, akkor azonnal orvoshoz kell vinni.
2008. nov. 2. 10:46
 4/6 anonim ***** válasza:
66%

azért a lyukba sose nyúlj bele!

Azért van ott fülzsír, mert tisztul belülről kifele. A fülkagylót ki lehet tisztítani, én babaolajos fülpucolóval szoktam, de a lukat semmiképpen nem szabad. Az egy dolog, hogy hogy néz ki, de nagy bajt lehet csinálni.

És víz sem szabad nagyon belemenjen, mert középfül-gyulladást kaphat, nem tudja kirázni, mint mi. Ne aggódj, de ezután inkább vigyázz.

2008. nov. 2. 10:57
 5/6 anonim ***** válasza:
73%

Használj biztosnásig babafülpálcikát, azzal nem tudsz mélyre nyúlni, csak annyira, amennyire lehet.

Én is szoktam neki pucolni, egész nagy darabokat lök ki a füle, ezeket ki szoktam szedni, ha már elérem.

És én is úgy gondolom,hogy ez jó neki, mert sokat piszkálgatja a fülét...

Az, hogy nem mehet víz bele nekem is egy nagy kérdés, mert ugye van babaúszás, ahol víz alatt vannak a kicsik-na most nekik hogy nem megy a víz a fülükbe?

És sok irodalom is azt írja, hogy fektessük a kicsit a kád aljára kevés vízbe, na ha már ficereg, ott is belemegy a fülébe a víz...

Szóval nem csinálsz bajt, ha nem rendes fülpálcikával nyulkálsz a fül lukában, csak baba pálcikával a akönnyen elérhető részeket tisztítod.

2008. nov. 2. 12:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Lehet neki tisztítani,csak a hallójáratba ne nyúlj, de körülötte óvatosan ki lehet,hisz ahogy látod jövöget a fülzsír kifelé nekik is.
2008. nov. 3. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!