Kinek mikor és milyen ütemben kezdett beszélni a babája?
Kezdek kicsit aggódni.
Kisfiam 23 hónapos de nem igazán akar elkezdeni érthetően beszélni. A saját kis nyelvén egész nap be sem áll a szája. Dada dudu didu, dada didi, és a többi megy egész álló nap. Mindent elmagyaráz. Ha leesett az autó. Ha hallott valami furcsa zajt. Hogy az a fránya asztal épp, hogy ment a fejének. (A gesztikulálásából és hangsúlyából szoktuk így fordítani ezeket :) )
Van azért egy-egy szó amit már tudunk mire mond.
Pl:
Abu - autó, Abúú - busz, Tadi - taxi, Kaji - kamion, Dodo - motor, Baba - saját maga és minden gyerek, Adm - köszönöm, Agm - tessék, Pápá - az összes nagyszülő, Pháphá (igazi kis szeretettel) - apa,
anya nincs XD
Sok állatnak tudja a hangját.
És az érésével sincs gond. Az összes fontos testrészét tudja kb 10 hónapos kora óta. Felismer mindent amit kb már egyszer elmondtunk neki, hogy micsoda. Tudja az összes családtagról is, hogy ki-ki csoda ha végig kérdezzük, megmutatja.
Csak épp érhetően beszélni nem akar. Ha kérem, hogy mondja ki ezt vagy azt, megmakacsolja magát.
A játszón a nála fiatalabbak is szépen mondják a szavakat, valaki már mondatokat is.
Az én kisfiam inkább a babanyelv és a különböző igen hangos sikítások, morgások és üvöltések mestere.
Aggódjak? Vagy ez normális és egyketőre kitisztul a beszéde?
Állítólag az apja is csak két éves kora után kezdett el beszélni :/

Én azt se tudom melyik gyerekem kezd el hamarabb beszélni rendesen :( szeptemberben lesz 3 éves a fiam, járunk fejlesztésre. 2 évesen kb ugyanitt tartott mint a te fiad. Az elmúlt hónapokban nagyon gyorsan jönnek az új szavak, de még mindig van lemaradás bőven.
Kislányom 1 éves, pár szava van már, vagy 10-15.

En kisfiam is 23 hónapos és már beszél. Nem rak össze egy egész mondatot de mondja.
Pl jön a busz kiabálja rá anya ott a busz. Jön szot nem akarja mondani . Gyere azt igen és már nagyon örülök neki h tudunk -beszélgetni. Kérdezem, válaszol értelmesen mindenre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!